Підтримати нас

Депутатів попросили пам’ятати про смерть

03 грудня 2015 13:00
185
Поширити:

У п’ятницю, 27 листопада, у великій залі міськради було людно. Нові депутати міської ради займали свої місця згідно з папірцями, розставленими на столах. І прискіпливо оглядали своїх колег, з якими доведеться працювати найближчі декілька років.

Активісти, які теж прийшли у міськраду, хотіли влаштувати “теплу” зустріч  колишньому очільнику Херсона, а нині депутату міськради від партії “Наш край” Володимиру Сальдо. Але, напевно, передчуваючи неприємності, Сальдо не прийшов.

О десятій представники територіальної виборчої комісії відкрили урочисте засідання. Після гімну вони оголосили результати виборів міського голови та міської ради. Новим старим мером став Володимир Миколаєнко. У своїй промові він запевнив присутніх, що буде служити на благо жителів міста. І хоче бачити у своїй командні справжніх патріотів.

Досить екстравагантно і багатозначно благословив на “добрі” справи новоспеченого мера секретар Херсонської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату Іоанн Замараєв. Він розповідав про страждання, зокрема, про рак печінки і попросив Володимира Васильовича та депутатів “пам’ятати про смерть” та про те, що “всього на той світ не забереш”.

Нова міська рада Херсона  майже повністю оновилася. Відтепер депутатів буде не 76, а 54. І лише 11 з них уже раніше працювали депутатами. Тепер їх склад виглядає так: від БПП пройшло 11 депутатів, “ Опозиційний блок” – 9, стільки ж від “Нашого краю”, Самопоміч – 7, “Батьківщина” –6, УКРОП – 5, “Свобода” – 4, Радикальна партія Ляшка – 3 представники.

Кожному депутату вручили посвідчення та значок. Деякі з обранців  не змогли втримати їх, і вони впали на підлогу – не дуже добрий знак. Потім депутати з листочків прочитали присягу. Таким чином вони, “усвідомлюючи свою високу відповідальність”, пообіцяли “вірно служити громаді міста Херсона, неухильно дотримуватися Конституції та законів України, відстоювати інтереси своїх виборців, сумлінно виконувати повноваження депутата міської ради”.

Уся сесія вклалась у 35 хвилин. За цей час усі партії, окрім радикалів та “Нашого краю”, створили депутатські фракції. Деякі обранці взагалі заявили, що це не сесія, а просто урочисте зібрання. Бо ніхто ні за що не голосував. Їх не почули. Міський голова запросив усіх голів новостворених депутатських фракцій до свого кабінету. Там вони мали обговорити деякі кадрові питання та визначити дату чергової сесії. Порадившись, народні обранці призначили її на середу, 2 грудня.

Активісти очікували побачити на ній Володимира Сальдо. Але і цього разу він не прийшов. Перед початком сесії депутати, як і їх колеги з минулого скликання, почали домовлятися. Хто яке питання підтримує, за яку кандидатуру нізащо не варто тиснути кнопку.

Традиційно пленарне засідання мало розпочатися о десятій ранку. Але цього разу затрималися. Справа в тому, що не всім депутатам від партії “Солідарність”  вистачило місць у тій частині зали, де вони хотіли розташуватися. Голова фракції Олена Урсуленко заявила, що нізащо не сяде поруч із Опоблоком чи обранцями від “Нашого краю” . Тому довелося доставляли столи та крісла.

Слово взяв народний депутат Олександр Співаковський. Він зачитав привітання від голови Верховної Ради Володимира Гройсмана. А потім додав, що “у кожної людини в голові бігають свої тарганчики. Але потрібно працювати разом”. А от голова фракції УКРОП Віталій Богданов закликав “любити один одного” .

Робота закипіла. Своїми голосами депутати розпустили виконком. Але не змогли звільнити усіх заступників міського голови. Головним питанням порядку денного було обрання секретаря міськради. Кандидатур на цю посаду запропонували аж...одну. Тендітну Олену Урсуленко. Після півгодинної перерви представники УКРОПу, “Батьківщини”, Самопомочі та “Свободи”  заявили – брати участь у голосуванні вони не будуть. Але і цього разу херсонська міська рада не обрала свого секретаря – не вистачило двох голосів. І сесію закрили.

А наступну призначили вже на вівторок, 8 грудня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ