Підтримати нас

Депутат Херсонської облради отримав російський паспорт і зареєстрував свій бізнес за законами РФ

Vgoru
Автор статті
31 грудня 2023 14:30
320
Поширити:

Валерій Салтиков, депутат Херсонської обласної ради від «Європейської солідарності», ексголова Каховської райдержадміністрації, бізнесмен отримав російський паспорт і зареєстрував свій бізнес згідно з законодавством РФ. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У російському реєстрі Салтиков та його син Денис вказані, як засновники ООО “Каховське спеціалізоване автотранспортне підприємство 2107”. Вид діяльності – оренда та управління власним або орендованим нежитловим нерухомим майном, інформує ЦЖР.

Також зазначається, що Валерій Салтиков – генеральний директор, зареєстрованого у російських окупантів ООО «Грааль Юг», яке займається тим же видом діяльності, що й «автопідприємство». За даними ж українського реєстру, основним видом діяльності ТОВ «Грааль Південь» є вирощування зернових, бобових культур і насіння олійних культур. Законна директорка цього підприємства його дружина Ірина Салтикова.

У 2020 році Валерія Салтикова було обрано депутатом Херсонської облради від партії «Європейська солідарність». У квітні 2022 року стало відомо про його викрадення російськими окупантами. Проте після цього його багато разів бачили на вулицях окупованої Каховки, йдеться в повідомленні.

29 грудня оголосили підозру в колабораційній діяльності Олені Дмитрук. Вона переоформила “Херсонліфт” та “Новокаховський хлібзавод” згідно з законодавством РФ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ