Підтримати нас

Годувала хлібом російських окупантів: Дмитрук отримала нову підозру

Vgoru
Автор статті
29 грудня 2023 15:18
826
Поширити:

Окрім підозри за участь у незаконному референдумі Олену Дмитрук підозрюють у переоформленні “Херсонліфт” та “Новокаховський хлібзавод” згідно з законодавством РФ.

Про це йдеться у тексті підозри на сторінці Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, Дмитрук 16 серпня 2023 року незаконно зареєструвала згідно з російським законодавством ТОВ  “Новокаховський хлібзавод”.

Як стверджують прокурори, за її вказівкою на підприємстві випікали хліб для окупаційної Новокаховської міської ВЦА та російських військових, які перебували на окупованих територіях Херсонщини.

Окрім цього, за даними правоохоронців, 27 червня 2022 року підозрювана зареєструвала своє ПРАТ “Херсонліфт” в окупаційному Реєстрі юридичних осіб.

Також Дмитрук відкрила рахунок у російській валюті в банку “Промсвязьбанк”, який незаконно працював на окупованих територіях і приймала оплату за послуги фірми на цей банк, йдеться в повідомленні.

Так вона вела господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади на окупованій території Херсонської області.

Їй загрожує довічне ув'язнення.

За даними слідства, 51-річна Олена Дмитрук у березні-вересні 2022 року брала участь у передвиборчих турах в окупованих Новій Каховці, Голопристанському, Генічеському районах Херсонської області від партії “Єдина Росія”. Згодом вона взяла участь в організації незаконних виборів. Публічно закликала людей до підтримки порядків та законів РФ, популяризувала владу РФ. 

За інформацією Еvocation.info, 2015 року Олена Дмитрук балотувалася до Херсонської міськради від партії «Опозиційний Блок». Її чоловік Микола Дмитрук – екснардеп від «Партії регіонів» та партії «Наш край», помер 2021 року.

Олена Дмитрук є власницею ТОВ «Херсонліфт». Фірма була заснована у травні 2015 року. У 2015 році фірма підозрювалася у фіктивних роботах із ремонту ліфтів, за які отримала з міського бюджету понад 1 млн грн.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ