Підтримати нас

Чи можуть жителям Кринків та Таврійського на Херсонщині компенсувати зруйноване житло

15 серпня 2024 11:50
3,149
Поширити:
Наслідки обстрілу Степанівки на Херсонщині 24 червня 2024 року. Олександр Корняков / ”Вгору”

Нещодавно уряд дозволив комісіям органів місцевого самоврядування в громадах Херсонщини, до яких належать села Кринки та Таврійське, розглядати заяви на компенсацію від громадян, чиє житло було знищено або пошкоджено через російську агресію.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, хоч село Таврійське перебуває на території активних бойових дій, там працюють електронні реєстри.

Тому після оновлення нормативної бази та функціонування програми її відновлення, в тих випадках, коли обстеження не створює загрози для життя, фахівці можуть опрацьовувати заяви громадян та нараховувати компенсацію.

“Щодо Кринків, окупований населений пункт, нині у Кабміні перебуває на розгляді й сподіваюся, найближчим часом буде затверджений порядок про обстеження знищеного житла в районах бойових дій або тимчасової окупації”, - пояснює Олександр Прокудін.
  • Наприкінці липня власники зруйнованого російськими військовими житла отримали змогу подати заяву до міжнародного Реєстру збитків. Він буде основою для майбутніх репарацій – відшкодувань, які Росія повинна виплатити Україні за розпочату війну.
  • Міжнародний реєстр збитків запустили в Гаазі 2 квітня 2024 року – українці отримали можливість подавати заяви на компенсацію через зруйновану нерухомість під час війни. Про заснування Реєстру оголосили 16-17 травня 2023 року, його створення підтримали ЄС та ще 42 країни. Також планується відкриття Компенсаційного фонду, що поповнюватиметься коштом заарештованих активів Росії.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів