Підтримати нас

Чи виживе футбольна команда «Кристал»?

07 лютого 2016 14:00
254
Поширити:

Останні роки херсонський “Кристал” у чемпіонатах країни з футболу серед команд другої ліги серед аутсайдерів. І частенько не з вини футболістів, бо команду у більшості гнітить нестабільне фінансове становище.

Тож доводиться залучати для  “Кристала” футболістів, яких не  розібрали більш грошовиті команди. Ось і нині не відомо, коли “Кристал” розпочне підготовку до нового сезону? Хто буде у команді? Адже вже кілька провідних гравців пішли з колективу, а частина подалася на перегляди до інших команд. Головний тренер “Кристалу” Сергій Шевцов спробував пояснити становище.

– Наскільки я володію інформацією, у прийнятому бюджеті  Херсона закладені гроші на розвиток професійного футболу. Але “Програму розвитку професійного футболу” розглядатимуть на сесії в лютому.

А коли команда “Кристал” грає добре, на матчі приходить півтори-дві тисячі прихильників. Багато з них – сім’ями...

Також складна ситуація з проходженням атестації на наступний чемпіонат. Є люди, готові допомогти оплатити процедуру атестації. Але якщо команди не буде, то гроші викинуть на вітер. Якщо ж команду збережуть, а вона пропустить строки  атестації?

Гірко слухати керманича “Крис­талу”, який у пожежному порядку добирає виконавців не за майстерністю, а задля того, щоб залатати дірки у тій  чи іншій ланці. Коли вже наші  депутати   зрозуміють, що футбол люблять у Херсоні. Це засвідчує хоча б і той факт, що кубковий матч у минулому сезоні між “Кристалом”  та луганською “Зорею” зібрав понад дев’ять тисяч уболівальників. А коли команда грає добре, на матчі приходить півтори-дві тисячі прихильників. Багато з них – сім’ями. За весь сезон змагання з жодного виду спорту у Херсоні ніколи не відвідує така кількість глядачів.

У бюджеті заплановано на футбол 1,9 мільйона гривень. Нині це вже невеликі кошти. Їх команді може вистачити хіба що до осені на оренду транспорту, харчування, проживання, на форму. Адже лише найдешевші бутси нині коштують  не менше двох тисяч гривень.

З цих грошей кошти підуть на внесок за участь у змаганнях, на атестацію, тощо. До речі, сюди не входить заробітна платня футболістам. Однак і цих коштів не може отримати футбольний клуб, поки не прийняли “Програму розвитку професійного футболу.  Можливо, її винесуть на голосування аж 20 лютого і то коли це вирішить комісія з довгою назвою “з питань освіти, спорту, культури, духовності та молоді” Херсонської міськради, яку очолює Валентин Сух.

Не так давно у хол міськвиконкому, невідомо як і ким, було занесено кришку з труни з табличкою “комиссия по спорту хоронит херсонский “Кристалл”. Однак і це не все. На сайтах, у тому числі й на офіційному сайті футбольного клубу “Кристал”, з’явилася заява президента футбольного клубу чи, як потім з'ясувалося, генерального директора Сергія Михайловича Хаборського, про якого досі у середовищі прихильників футболу міста не було чути. Він пояснює, що для мінімальних потреб команди потрібно більше 4 мільйонів гривень. І якщо місто кидає “Кристал” наодинці з проблемами, і не хоче допомагати, то й меценати не хочуть самотужки тягнути цю лямку. Невже у Херсоні буде вбито цвях у домовину і поховано професійний футбол?

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів