Підтримати нас

Чіткий сигнал для агресора. У Польщі розпочала діяльність литовсько-польсько-українська бригада

Vgoru
Автор статті
26 січня 2016 05:10
503
Поширити:

Литовсько-польсько-українська бригада досягне військово-операційної готовності в наступному році.

У польському Любліні пройшла церемонія з нагоди початку функціонування литовсько-польсько-української бригади, повідомляє Радіо Польща.

У церемонії взяли участь міністри оборони Польщі, Литви та України Антоні Мацеревич, Юозас Олекас і Степан Полторак. Польська сторона зазначила, що всі три батальйони вже показали хорошу роботу і швидше за все, спільна бригада досягне військово-операційної готовності в наступному році.

За словами Мацаревича, співпраця між країнами в рамках бригади розглядається "однією з основних форм нашого військового співробітництва на східному фланзі НАТО."

Міністр підкреслив, що бригада складається з двох членів НАТО - Польщі та Литви, а також України, яка зараз знаходиться "під тиском російської агресії".

"Бригада є символом і чітким сигналом для всіх, хто буде порушувати мир в Європі", - підкреслив Мацеревич.

Нагадаємо, що тристороння бригада створена на підставі міжнародного закону, підписаного у вересні 2014 року. Її основними завданнями є участь у миротворчих операціях.

Як пише Радіо Польща, створення підрозділу повинно поглибити регіональне військове співробітництво і допомогти у реформуванні Збройних сил в Україні. Зазначимо, що командування бригади знаходиться в Любліні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ