Підтримати нас

Четверо рибалок у Чорному морі тікали від прикордонників

Автор статті
24 березня 2020 06:57
675
Поширити:

Під час планового патрулювання територіального моря, прилеглої та виключної (морської) економічної зон України, тактичні групи корабельно-катерного складу Морської охорони, за підтримки прикордонної авіації, обстежили понад 4,5 тис. квадратних миль Чорного моря.

Забезпечено контроль за плаванням та перебуванням 170 суден,  11 з них оглянуто. Виявлені порушення стосувалися переважно недотримання малими плавзасобами прикордонного режиму. 

Однак не всі порушення були дрібними. Так, на відстані понад 20 морських миль від берега, у районі Одеської банки Чорного моря, прикордонники на кораблі Морської охорони «Поділля» виявили маломірну ціль. Знаходження на якорі в районі промислу майже не залишало сумнівів, що це рибалки. Але дозволу на вихід в цей район жоден маломірний плавзасіб не отримував. На запити  встановленими каналами зв’язку безпеки морської навігації екіпаж судна не відповідав. А коли корабель Морської охорони Держприкордонслужби змінив курс для наближення та розпізнавання цілі, «малюк» різко набрав хід та рушив у бік берега.

Переслідуючи втікачів, корабель Морської охорони «Поділля» передав інформацію тактичній групі катерів, що патрулювала в районі ймовірного прямування маломірного плавзасобу, а також береговим підрозділам Південного регіонального управління. Як тільки катери морської охорони вийшли на курс перехоплення швидкісної цілі й увімкнули попереджувальні сирени, порушники, незважаючи на погіршення погодних умов, нехтуючи правилами безпечної навігації, додали ходу і спробували сховатися в Березанському лимані.

Далі екіпаж судна-порушника, імовірно, вирішивши, що вони відірвалися від погоні, до берега підходили спокійно, не привертаючи уваги. Але на березі на них уже чекав прикордонний наряд відділу прикордонної служби «Миколаїв». За результатами розгляду обставин правопорушення було з’ясовано, що четверо рибалок без інформування прикордонного підрозділу вирушили на промисел поза відкритим пунктом базування, порушивши правила прикордонного режиму.

Крім того, чоловіки, скоріш за все, у пошуках кращого місця для промислу, без дозволу та належного оформлення перетнули державний кордон. Згодом, зрозумівши, що Морською охороною можуть бути схоплені на гарячому, ігноруючи законні вимоги прикордонників про зупинку, вони намагалися втекти.

Але, завдяки злагодженій взаємодії прикордонників на суші та на морі, порушники були затримані.

Капітана маломірного плавзасобу притягнуто до відповідальності за порушення прикордонного режиму, злісну непокору законним вимогам прикордонників та незаконне перетинання державного кордону України. На плавзасіб накладено заборону виходу в море терміном 30 діб.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ