Підтримати нас

Через руйнацію Каховської ГЕС підтоплення зазнали понад 39 тисяч гектарів лісів

Vgoru
Автор статті
07 липня 2023 12:55
741
Поширити:

Унаслідок теракту росіян на Каховській ГЕС у Херсонській області постраждали чотири лісогосподарських підприємства. Це Каховське лісове господарство, Голопристанське, Збур’ївське та Олешківське лісомисливські господарства. Також зазнав підтоплення Степовий філіал Науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації. Орієнтовна площа підтоплених лісів складає 39 – 55 тисяч гектарів.

Про це повідомляє Державне агентство лісових ресурсів України.

Також станом на 7 липня під водою опинилися мисливські угіддя дев’яти мисливських господарств.

Як зазначається, шкоди завдано на понад 500 млн грн, через знищення мисливських тварин, таких як олень, лань, кабан, козуля, заєць та інших. 

Руйнація складів отрутохімікатів, хімічних складів, скотомогильників спричинила хімічне та біологічне забруднення цих земель. На цій території на тривалий період зникнуть норні види мисливських тварин, у тому числі бобер, борсук, а також польові та степові мисливські птахи, ідеться в дописі. 

“Жахливі наслідки техногенної екологічної катастрофи вплинуть на життя людей у регіоні, посухи та пилові бурі матимуть негативний вплив на сільське господарство, забезпечення населення продовольством. Це ніщо інше, як геноцид українського народу з боку терористичної Росії”. – написали в Агентстві.

Нагадаємо, збитки, повʼязані з руйнуванням Каховської гідроелектростанції, яка не підлягає відновленню, сягають 586 млн доларів. Попередньо оцінена шкода довкіллю становить щонайменше на $1,5 млрд доларів.

Води, що стала непридатною до використання через цей теракт, вистачило б аби поїти весь світ протягом двох днів. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ