Підтримати нас

Через недбалість міського голови Каховки освітяни не отримують зарплатню, - Хлань

Vgoru
Автор статті
01 червня 2022 15:00
844
Поширити:

З учорашнього дня всі виплати заробітних плат освітянам і працівникам виконкому по Каховці тимчасово заблоковані. Про це заявив радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань.

 

Він розповів, що вся бухгалтерська документація опинилася в руках окупаційної влади через недбалість міського голови Віталія Немерця. Наразі всі бухгалтерські програми, коди, електроні ключі та підписи контролює призначений окупантами так званий “мер” Каховки Павло Філіпчук. 

“Він (Філіпчук, - ред.) вписує у зарплатні відомості таких же зрадників, як він та викреслює тих, хто відмовився співпрацювати з окупантом”, - додає радник.

Сергій Хлань припускає, що офіційний міський голова Віталій Немерець недостатньо вдіяв, аби бухгалтерська документація не дісталася окупантам: 

“Як вийшло, що бувши цілий місяць в окупації він (Немерець, - ред.) нічого не зробив для запобігання такій ситуації. При тому, що він повинен був вивезти бухгалтерську документацію, цифрові ключі, допомогти евакуюватися фінансистам міської ради. Складається повне враження, що Немерець зі своїм першим заступником Галиною Гондаревою чекали навмисно, знімали незрозумілі відео, щоб віддати всю документацію окупантам”, - зазначив Хлань.

Також Сергій Хлань повідомив, що законно обраний міський голова Каховки домовляться із так званим “мером” від окупантів про виплати йому зарплатні:

“Виявляється, Віталій Немерець знаходячись в Києві кожного місяця домовляється з Філіпчуком, щоб той нараховував йому зарплатню. І той нараховує”, - розповідає радник.

При цьому, як каже Хлань, Віталій Немерець просить вчителів в окупації, які відмовляються співпрацювати з окупантами и не отримують зарплату, трошки зачекати.

В Уряді дізналися про цю ситуацію лише минулої п'ятниці. Щоб окупанти не змогли розпоряджатись українськими бюджетними коштами Херсонська ОВА заблокувала виплати. Питання вирішується.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ