Підтримати нас

Через підрив Каховської ГЕС в одному з озер острова Хортиця зафіксували мор риби

11 червня 2024 08:11
4,521
Поширити:
Фото: Перший Криворізький

На озері Качиному, що розташоване на острові Хортиця (Запоріжжя) Державна екологічна інспекція Південного округу зафіксувала мор риби: 57 щук та 1 сома. 

Про це йдеться на сторінці інспекції. 

Інспектори визначили, що рівень розчинення кисню в озері виявився у два рази нижче норми. Вони прийняли рішення провести штучну аерацію   провітрювання, збагачення повітрям   озера. 

За словами начальника Державної екологічної інспекції Південного округу Олега Бігдана, через підрив Каховської ГЕС більшість озер острова Хортиця втратили сполучення із Дніпром. Це призвело до їх осушення. 

“Співробітниками заповідника та Держекоінспекції Південного округу розроблено план дій із переселення риби з зон ризику, який застосовується при необхідності”, – додав він. 
  • 24 лютого 2022 року російські війська окупували Каховську ГЕС. Військові РФ підірвали Каховську ГЕС 6 червня 2023 року. Через це було затоплено 600 км² території Херсонщини. У населених пунктах, розташованих вище греблі Каховської ГЕС, виникла проблема з питною водою.
  • Ліквідація наслідків підриву Каховської ГЕС завершилася 30 серпня 2023 року. Постраждало 180 населених пунктів Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей, у яких проживало майже 900 тисяч людей.
  • Внаслідок підриву окупаційними військами Каховської ГЕС Україна втратила 35 відсотків прісної води.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів