Підтримати нас

«Це було диво». Світова преса про перемогу збірної України з футболу

Vgoru
Автор статті
02 червня 2022 12:54
987
Поширити:

Ми вже звикли, що новини про Україну не вибувають зі шпальт світових медіа. Але там переважно йдеться про війну, про героїзм наших воїнів. Сьогодні, 2 червня, провідні ЗМІ написали про чергову українську сенсацію. Вона не про війну – наша збірна з футболу здобула неймовірну перемогу над Шотландією в Глазго і вийшла до фіналу відбору на Чемпіонат світу. Вражає вже один лиш факт: країна, яка веде війну за незалежність, виставляє збірну, але ще більш феноменальним був результат зустрічі -1:3.

 

Букмекери майже не сумнівалися в перемозі господарів поля на «Гемпден Парку». Не сумнівалися в цьому й провідні експерти. Бо тягар емоцій і нестача ігрової практики мали неминуче датися взнаки на полі. Але чимало фахівців все ж надіялися, що українська збірна проявить характер і вболівали за неї.

Наприклад, 69-річний славетний шотландський футболіст і тренер Грем Сунесс напередодні матчу сказав, що хоче перемоги України. Мовляв, для світу буде краще, якщо Україна поїде на Чемпіонат, повідомив Football Scotland з посиланням на The Times.   

«Я опинюся в справді складній ситуації. Я буду емоційним. Я не просто хочу, щоб Україна пройшла кваліфікацію, я хочу, щоб вони поїхали до Катару і виграли», - заявив Грем. 

Екскапітан збірної Англії зізнався, що йому жаль шотландських футболістів, яким доведеться грати з Україною, бо він не знає, як би впорався з цим, опинись у такій ситуації. 

«Я не хотів би бути одним із шотландських гравців цього вечора. Світ повинен об’єднатися і заявити про неприйнятну поведінку Росії. Ви можете почути емоції в моєму голосі. Це моє головне почуття в цій ситуації», - додав фахівець.

І от матч позаду. Оглядачі наввипередки висловлюють своє захоплення грою збірної України. Ось цитати з провідних видань світу:

«Упродовж 60 хвилин Україна була незрівнянною, – пише  BBC Sport Scotland. – Не було ні емоційної втоми, ні надлишку адреналіну. Іноді здавалося, що українці мають надлюдські здібності». 

«Всі гравці і персонал збірної України відчувають тяжкості війни. Але це не завжди було помітно. Україна заслужила вийти до фіналу плей-офф з Уельсом. Відчувалося, що футболісти чекали своєї можливості зробити внесок у твердий опір своєї країни. Це було щось більше, ніж героїчний останній бій. Це був вишуканий вид футболу, з яким Шотландії впоратися було не під силу. А коли залишалося грати останні 20 хвилин і вболівальники на стадіоні відчули можливість камбека, доречно було згадати старий вираз: Україну зрушити не вдасться», – пише   The Telegraph.

«Чи читали ви, що говорили останніми місяцями Олександр Зінченко чи Андрій Ярмоленко? Це стурбовані, занепокоєні, можливо, втомлені чоловіки. Але їхні слова та дії в останні місяці вказують лише на одне: стійкість команди, стійкість нації, стійкість усіх людей. І ми побачили цьому підтвердження в Глазго», - стверджує The Guardian.

«Це одна з тих прекрасних історій, які може запропонувати тільки спорт», – впевнена  The Independent. – Це вражаючий результат, враховуючи, що шість гравців старту збірної України не зіграли цього року жодного офіційного матчу. Те, як грала Україна, – це було диво. Вони були на голову сильніші за Шотландію».

Лишається додати, що доля путівки на Чемпіонат світу вирішиться в матчі збірної України з Уельсом. Вирішальний поєдинок відбудеться на Кардіфф Сіті Стедіум  вже у неділю, 5 червня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ