Підтримати нас

Правоохоронці затримали головну бухгалтерку Білозерської лікарні за пособництво РФ

Vgoru
Автор статті
05 жовтня 2023 07:19
4,164
Поширити:

Служба безпеки спільно з Нацполіцією затримали 47-річну мешканку Білозерки, яку підозрюють у пособництві РФ. Вона була головною бухгалтеркою місцевої лікарні при окупантах. Нині жінка під вартою. Підозрюваній може загрожувати 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомила поліція Херсонської області.

Фото зі сторінки поліції у фейсбуці

Оперативники обласного управління СБУ встановили, що мешканка Білозерки у червні 2022 року погодилася на пропозицію окупаційної адміністрації місцевої лікарні та добровільно почала працювати головним бухгалтером в Білозерській центральній районній лікарні. 

На посаді жінка впроваджувала ведення бухгалтерського обліку за економічними стандартами РФ, особисто приїжджала в Херсон за готівкою в російських рублях, якою згодом виплачувала працівникам зарплату.

Також правоохоронці встановили, що наприкінці вересня минулого року жінка взяла участь у проведенні інвентаризації стоматологічної поліклініки Білозерської центральній районній лікарні. У результаті це майно поставили на облік в окупаційному «фонді майна Херсонської області». 

Раніше на Київщині СБУ викрила чиновницю, яка співпрацювала з РФ під час окупації Херсонщини. Нею виявилася завідувачка одного з місцевих відділів держустанови «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ