Підтримати нас

Будівлю Херсонського художнього музею склали з конструктора LEGO

Vgoru
Автор статті
17 липня 2023 12:54
699
Поширити:

Будівлю Херсонського художнього музею склали з конструктора LEGO у межах проєкту “MiniMisto”. Це робота миколаївського 3D-дизайнера Олександра Єрмолаєва. 

Про це повідомляє Херсонський художній музей. 

Олександр Єрмолаєв заснував некомерційний авторський проєкт “MiniMisto” для популяризації пам’яток архітектури України.  Як зазначається, дизайнер намагається привернути увагу до злочинів росіян і нагадати про важливість збереження культурної спадщини. Тому після повномасштабного вторгнення діяльність проєкту сконцентрувалася на відтворенні історичних споруд, зруйнованих і пошкоджених унаслідок бойових дій, ідеться в дописі. 

Споруда музею була збудована у 1905-1906 роках архітектором Адольфом Мінкусом. У жовтні 2022 р. російські окупанти розграбували музей – понад 10 тисяч експонатів вивезли до Криму. Будівля двічі постраждала внаслідок російських обстрілів: 30 листопада 2022 року та 11 квітня 2023 року.

Нагадаємо, працівники Херсонського художнього музею ідентифікували вже 50 викрадених росіянами картин. Твори мистецтва впізнають по світлинах, зроблених у сімферопольському Центральному музеї Тавриди. Матеріальна вартість викрадених артефактів оцінюється в сотні мільйонів доларів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ