Підтримати нас

Британська розвідка: Росія видаляє додатки VPN, аби обмежити доступ до інформації

07 липня 2024 13:41
306
Поширити:
VPN
Фото: Pexels

Росія продовжує блокувати VPN-сервіси, аби людям обмежити доступ до незалежних ЗМІ, які не відповідають наративам Кремля. Також спростити Службам безпеки РФ стежити за ними.

Про це йдеться на сторінці Міністерства оборони Великої Британії.

У розвідці Великої Британії повідомляють, що 4 липня 2024 року на вимогу Роскомнагляду кілька додатків віртуальної приватної мережі (VPN) видалили з російської версії App Store. Окрім цього, у березні цього року відомство отримало повноваження блокувати доступ до VPN-сервісів без звернення до суду.

Роскомнагляд обґрунтував заборону: додатки містять “контент, незаконний у Росії». У розвідці зазначають, що ймовірно, таким чином Росія намагається обмежити доступ до незалежних російських і міжнародних ЗМІ, а також спростити можливість службам безпеки РФ стежити за людьми.

Розвідка Великої Британії також повідомляє, що ФСБ Росії вимагала від операторів зв’язку припинити надання послуг телефонії через Інтернет-протокол  (VoIP)   кодує повідомлення голосової пошти й розділяє на окремі пакети даних, які через інтернет відправляються окремо до адресата. Адресат приймає пакети і VoIP за допомогою кодека декодує їх і перетворює у звичайний аудіозвук , нібито для зменшення випадків шахрайства.

“Насправді, швидше за все це має на меті збільшити здатність російської влади контролювати та обмежувати комунікації приватних громадян та юридичних осіб”, – йдеться в повідомленні.

  • Незаконна влада планує встановити обладнання супутникового телебачення “Руський мір” у 149 окупованих населених пунктах Херсонщини. У коментарі “Вгору” представник Нацради з питань телебачення і радіомовлення в Херсонській області додав, що паралельно російські окупанти блокують інтернет, мобільний зв'язок. Так відрізають людей на окупованих територіях від української інформації.
  • Раніше в селі Чулаківка на лівобережжі Херсонщини російські окупанти запустили телебачення і радіо.
  • У звіті Інституту вивчення війни від 17 лютого 2024 року йшлось про те, що незаконна влада встановила 17 тисяч 735 комплектів супутникового телебачення «Руський мир», які охоплюють понад 80 відсотків окупованої території Херсонської області. І стає одним з інструментів інформаційного контролю над українцями.
  • Експерт із кібербезпеки Віталій Якушев розповів, що Україна не має технічних можливостей глушити сигнал російського кабельного та супутникового телебачення та операторів мобільного зв’язку на окупованих територіях.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів