Підтримати нас

Британська розвідка пояснила, чому військові РФ не можуть витіснити ЗСУ з лівобережжя Херсонщини

Vgoru
Автор статті
20 січня 2024 13:50
443
Поширити:

Попри технічні проблеми, українські військові продовжують відбивати російські атаки та утримувати плацдарми на лівобережжі Херсонщини.

Про це повідомила Британська розвідка.

Армія РФ майже напевно має чисельну перевагу. Однак вони не можуть витіснити українську армію, ймовірно, через погану підготовку та координацію російських сил на Херсонському напрямку, інформує розвідка. 

За їхніми даними, наразі головне завдання російських військових – це відбити плацдарми на лівому березі Дніпра.

Скоріш за все, Росія продовжуватиме атакувати позиції ЗСУ в районі Кринків, не зважаючи на великі втрати, йдеться в повідомленні. 

Наталія Гуменюк в ефірі “Вгору” повідомила, що на лівобережжі Херсонщини сконцентрувалося понад 70 тисяч військових РФ і декілька сотень їхньої військової техніки. Військовий експерт Євген Дикий розповів, що на лівобережжі Херсонщини ЗСУ розширюють плацдарми. Наразі їх чотири. Раніше екскомандир роти батальйону Айдар повідомляв, що на лівому березі Дніпра українські військові закріплюються за межами Кринків. У звіті Інституту вивчення війни (ISW) йшлось про те, що російські джерела продовжують скаржитися на постійні проблеми з командуванням і зв’язком, які погіршують боєздатність Росії. Також речник УДА в ефірі “Вгору” розповів, що Траса 2206 “Олешки – Нова Каховка” – стала цвинтарем знищеної російської бойової техніки, яку вони періодично намагаються евакуювати. Також BILD пише, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну. 

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків.    

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ