Підтримати нас

Брав участь у звільненні Херсона та створенні плацдарму поблизу села Кринки: історія військового ССО

20 травня 2024 12:54
312
Поширити:
Фото: ССО

Командир відділення 73-го морського центру ССО “Зіл” виконував бойові завдання в Запорізькій області, брав участь у звільненні Херсона та створенні плацдарму поблизу села Кринки на лівобережжі Херсонщини.

Його історію опублікували Сили Спеціальних Операцій ЗСУ. 
 
За словами військового, 24 лютого 2024 року він був у Польщі. Коли дізнався, що почалося повномасштабне вторгнення РФ, зібрав речі й поїхав до України. У військкоматі його відібрали до 73-го морського центру ССО. 
 
Близько двох місяців "Зіл" проходив навчання. Одним із перших завдань його групи було виявлення та знищення спостережної російської вежі. За її допомогою окупаційні війська мали можливість стежити за містом Очаків та акваторією лиману. 
 
Також разом з іншими військовими командир виконував бойові завдання в Олександрівці, на Кінбурнській косі, у Запорізькій області, брав участь у звільненні Херсона та Херсонських плавнів.
 
“Одна з найскладніших моїх операцій – підготовка плацдарму на островах поблизу населеного пункту Кринки. Завданням нашої групи було провести розвідувальні дії та створити плацдарм для наступу, куди потім ми заводили морську піхоту ЗСУ”, – розповів командир відділення 73-го морського центру ССО “Зіл”.
  • В інтерв'ю LB.ua два командири зазначили, що зберігати плацдарм у селі Кринки на лівобережжі Херсонщини українським військовим складно, адже там ніде ховатися. Допомагають дрони різних типів та артилерійський вогонь з правобережжя. Але суттєво розширити плацдарм майже нереально, бо неможливо перекинути бронетехніку.
  • 4 травня у “сіру зону” потрапила одна з ділянок Кринків поблизу річки Конка (Козачелагерська Конка), яка ще 3 травня була під контролем російських військових.
  • 25 квітня аналітики Інституту вивчення війни, посилаючись на геолокаційні кадри, повідомили, що в результаті позиційних боїв українські війська просунулися на півночі села Кринки на лівобережжі Херсонщини.
  • BILD писав, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
  • Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів