Підтримати нас

Білий дім готує проект заяви для Трампа щодо введення надзвичайного стану - CNN

Автор статті
25 січня 2019 06:30
677
Поширити:

Адміністрація президента США Дональда Трампа підготувала проект прокламації президента про введення надзвичайного стану на південному кордоні США у зв'язку з проголошеною раніше "гуманітарною кризою" та загрозою безпеці.

Про це повідомив у четвер американський телеканал CNN із посиланням на документ, який потрапив у розпорядження ЗМІ.

"Білий дім готує проект прокламації для президента Дональда Трампа щодо оголошення надзвичайного стану національного рівня вздовж південного кордону, що також встановлює потенційне фінансування в розмірі $7 мільярдів на (будівництво – ред.) прикордонної стіни, якщо він (Трамп – ред.) піде цим шляхом", - зазначає телеканал.

Глава Білого дому й раніше не виключав можливості задіяти свої повноваження для проголошення надзвичайного стану й долучення Міністерства оборони для зведення стіни на кордоні.

При цьому, наводиться ряд цитат з проекту прокламації президента.

"Величезна кількість іноземців, які щодня незаконно в'їжджають до Сполучених Штатів, є безпосередньою загрозою безпеці нашої нації і становить надзвичайну ситуацію національного рівня", - йдеться в документі.

"Я, Дональд Трамп, маючи повноваження, надані мені Конституцією та законами Сполучених Штатів Америки, включно із Законом про національні надзвичайні ситуації (50 USC 1601), дійсним оголошую введення надзвичайного стану національного рівня на південному кордоні Сполучених Штатів", - йдеться в проекті прокламації.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ