Підтримати нас

Білорусь відмовилася віддати Росії $700 млн

Автор статті
31 березня 2017 12:00
584
Поширити:

Білорусь відмовилася виплачувати Росії $700-мільйонний борг за постачання газу. У Мінську ці кошти не вважають боргом.

Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Білорусі Владислав Сичевич, інформує "БЕЛТА".

Заяву міністра енергетики РФ Олександра Новака про переговори щодо газу білоруська влада вважає "неконструктивною" і "подібною на пропаганду".

"Вчора низка ЗМІ опублікували заяву міністра енергетики РФ Олександра Новака за підсумками переговорів прем'єр-міністрів Росії і Білорусі. Зокрема, пан Новак зазначив недостатньо конструктивну позицію Мінська з газової суперечки. У цьому зв'язку вважаємо неконструктивною заяву міністра, яка не відповідає тому, що насправді обговорювали на зустрічі, - зазначив Владислав Сичевич. - Така заява більше схожа на пропаганду, ніж на констатацію фактів".

За його словами, білоруська сторона, як і раніше, зацікавлена у якнайшвидшому вирішенні ситуації. Водночас наполягає на безумовному виконанні підписаної 2011 року міжурядової угоди щодо утворення ціни на газ. Або ж на узгодженні взаємоприйнятних змін до цієї угоди.

"Стосовно заяв глави Міненерго Олександра Новака про неготовність Білорусі погасити так званий борг перед Росією за газ, білоруська сторона не розглядає ці кошти як борг", - наголосив він.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ