Підтримати нас

Аграрна Херсонщина: що відбувається з землею на лівому березі?

Vgoru
Автор статті
27 вересня 2023 10:20
277
Поширити:

Примусова паспортизація та пограбування аграріїв області – чи не головні вектори окупаційної діяльності росії на території Херсонщини. 

«Наразі це взаємо пов’язані речі. Адже тиск відчувають і фермери, і власники земельних паїв», - говорить Юрій Соболевський, голова Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу».

Він розповів про те, що фіксує звернення фермерів з тимчасово окупованих громад та інформує про випадки примусу чи злочинів росіян Службу безпеки України. 

«Фермерське господарство одного з наших аграріїв було повністю заарештоване окупантами за те, що він відмовився перереєстровувати цей бізнес у російську юрисдикцію і продовжував підтримувати своїх працівників, пайщиків тим, що видавав їм агропродукцію. Приїхали окупанти, сказали, що все це власність рф, наказали нікому нічого не видавати, будуть, мовляв, самі розбиратися. росіяни пояснюють, що виплати будуть пайщикам по російських паспортах на банківські рахунки в російському «банку»», - повідомляє Юрій Соболевський.

Також він підтверджує той факт, що аграрії, які пішли на співпрацю з ворогом, ставлять подібні умови для власників земельних ділянок, у яких вони орендують паї: хочеш отримати свої гроші за землю – тільки з російським паспортом. 

Окрім того, Юрій Соболевський має інформацію про те, що окупаційна адміністрація розпочала надавати сільськогосподарські земельні ділянки, які наразі не використовуються за призначенням, фермерам, які погодились перереєструватися та працювати за російськими стандартами. 

«Право користування ділянкою оформлюється через тимчасовий дозвіл на певний строк. Насправді, це ділянки, які належать тим фермерам, хто відмовився йти на співпрацю з росіянами», - говорить він. 

Також є інформація, що на Херсонщину зайшли аграрії з рф, які займаються переоформленням земельних ділянок на свої господарства. 

«Це ще одна форма пограбування України росією. Будемо відслідковувати цю ситуацію», - наголошує Юрій Соболевський.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ