Підтримати нас

Аграрії зможуть перевірити грунт на вміст небезпечних металів

Автор статті
21 квітня 2024 17:09
117
Поширити:
Фото Олександра Корнякова/13 вересня 2023 рік

Сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience, Міністерство аграрної політики та продовольства України запровадили ініціативу допомоги аграріям, перевіряти ґрунт на вміст токсичних металів унаслідок обстрілів армії РФ. 

Про це йдеться на сторінці Corteva.

Зазначається, що ґрунт з фермерських господарств перевірятиметься в лабораторії Італії. 

“Земля перевірятиметься на наявність потенційного забруднення важкими металами (миш'яком, залізом, свинцем, марганцем, ртуттю та нікелем) та наявність у ній вмісту основних поживних елементів (азоту, фосфору, калію, магнію тощо). Для визначення стану полів також аналізуватиметься структура ґрунту, вміст органічних речовин та інші агрохімічні показники”, – повідомляється в матеріалі. 



Аграрії можуть замовити такий аналіз через мобільний додаток «Soil Test», що доступний на App Store та Google Play. 
  • На деокупованій території Херсонської області сапери обстежили 256 тисяч 260 га територій, з них 226 тисяч 460 га – землі сільськогосподарського призначення. Загалом на цих територіях виявили та знешкодили понад 168 тис. вибухонебезпечних предметів.
  • Очільник Департаменту сільського господарства Херсонської ОВА Дмитро Юнусов повідомив про те, що з початку 2024 року,  10 сільгосппідприємств Херсонської області отримали пільгові кредити за програмою «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%».
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ