Підтримати нас

Аграрії однієї з громад Херсонщини отримали біопрепарати для рослин

12 травня 2024 20:14
203
Поширити:
Біологічні добрива
Фото: Херсонська ОВА

Аграрії 25 господарств Білозерської громади Херсонської області отримали біологічні добрива для рослин.

Про це повідомляє Херсонська ОВА.

Фермерам Білозерщини загалом передали 1 тисячу 200 літрів біопрепаратів, а також агрономи провели консультації з кожним господарством, щоб виявити їхні потреби.

Біологічні добрива допоможуть оздоровити ґрунти та виростити гарний врожай.

Допомогу передав український виробник добрив BTU Biotech company.

  • Наразі на Херсонщині діє програма підтримки домогосподарств у сільській місцевості. Вона охопить понад 90 домашніх господарств.
  • Постачальник аналітики супутникових зображень на основі штучного інтелекту надає безплатний доступ до своєї платформи EOSDA Crop Monitoring для українських фермерів та агробізнесів.
  • З травня приймають заявки на окрему державну субсидію для аграріїв у розмірі 8 тис. грн на 1 га. Ця субсидія призначена для підтримки фермерів із деокупованих територій та територій, де завершені бойові дії. Отримати субсидію зможуть і товаровиробники з окремих територій Херсонської області – власники чи користувачі земель сільськогосподарського призначення до 120 га. 
  • Від фермерських господарств Кіровоградської, Київської та Житомирської областей надійшло близько 4 тонн насіння соняшнику. Його має вистачити на 1000 гектарів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів