Підтримати нас

6 розповсюджених міфів про жир в організмі

Автор статті
17 червня 2016 17:50
593
Поширити:

Для багатьох людей жир в організмі - це привід для нескінченної боротьби, щоб не допустити появи зайвої ваги або ожиріння.

Люди, які намагаються контролювати свою вагу, ведуть невпинну роботу, оскільки варто жиру з'явитися в організмі, від нього дуже складно позбавитися. Про це пише TerraWoman.UA

Багатьох засмучує те, що незважаючи на зусилля, дуже складно позбавитися від жиру, який відкладається на певних ділянках тіла.

Іноді це пов'язано з генетикою, а іноді з порушеннями роботи щитовидної залози. Як би то не було, багато хто терпить невдачу через поширені помилки, які сьогодні вже поширені по всьому світу.

Якщо у тебе все ще залишилися сумніви щодо жиру в організмі, читай нашу статтю, в якій ми розвінчуємо 6 найпопулярніших міфів, пов'язаних з жиром в організмі.

1. Коли ми припиняємо займатися, м'язи перетворюються на жир

Через втрату м'язового тонусу нам здається, що це дійсно так. Ми припиняємо виконувати вправи, які роблять м'язи твердими і тримають їх в тонусі, і через це вони починають пом'якшуватися.

Проте, м'язи жодним способом не можуть перетворитися на жир, як і жир не може перетворитися на м'язи.

Коли ми займаємося на тренажерах або з використанням додаткової ваги, м'язи зміцнюються. Коли ми припиняємо займатися, м'язові волокна скорочуються і м'язи втрачають тонус.

2. Повільні вправи допомагають спалювати жир
Ні! Хоча ці вправи можуть бути дуже корисні для людей з травмами або хворобами суглобів, вони не допомагають нам спалювати калорії.

Якщо ти хочеш схуднути, тобі необхідно збільшити щоденну витрату калорій і понизити їх щоденне споживання.

Ключ до успіху - це вправи, спрямовані, передусім, на нарощування м'язової маси, оскільки вони активізують обмін речовин і сприяють спалюванню жиру, накопиченого в тканинах.

3. Ми можемо спалювати жир в певних частинах тіла

Це треба запам'ятати дуже чітко. Одна справа - позбавитися від жиру, і інша - тримати в тонусі певну частину тіла.

Хоча деякі вірять в те, що вправи на певні групи м'язів можуть допомогти нам схуднути в певній частині тіла, зазвичай вони витрачають на це багато зусиль і не домагаються ніяких результатів.

Насправді ці вправи призначені для зміцнення і моделювання проблемних ділянок, але щоб вони чинили такий ефект, в першу чергу, треба позбавитися від зайвої ваги за допомогою інших типів фізичних навантажень.

Втрата зайвої ваги відбувається рівномірно, тобто спалюючи жир в області талії, ти спалюєш його і в області стегон, і в інших місцях.

Ось чому ми завжди радимо тобі комбінувати кардіовправи з силовими тренуваннями.

4. Краще всього позбавитися від жиру по максимуму
Більшість людей знають про те, як це небезпечно, коли жир накопичується в організмі.

При цьому важливо розуміти, що жир в оптимальних кількостях потрібний організму, він виконує певні функції. Наприклад, він потрібний для утворення деяких гормонів, збереження вітамінів і регуляції температури тіла.

Нормальний рівень жиру коливається в межах 15% у чоловіків і 22% у жінок. Менший або більший відсоток жиру може привести до певних проблем зі здоров'ям.

5. Чим більше ти пітнієш, тим більше жиру спалюєш

Ні в якому разі! Кількість поту ніяк не пов'язана з кількістю калорій, які ми спалюємо під час виконання вправ.

Жир відкладається в організмі для отримання енергії в майбутньому, коли вона знадобиться. Ось чому він не може витрачатися через потовиділення.

Потовиділення - це природна біологічна реакція організму, яка допомагає нам регулювати температуру тіла і позбавлятися від зайвої води і невеликої кількості хімічних речовин, як, наприклад, сіль, цукор, сечовина і аміак. Ось чому дуже важливо пити воду після якої-небудь фізичної активності.

6. Локальний масаж допомагає спалювати жир в організмі
Жир діє як паливо для організму і його необхідно витрачати, щоб він спалювався. Локальний масаж або використання поясів не сприяє спалюванню жиру.

Більшість готових продуктів для схуднення насправді зневоднюють певну область, що дозволяє нам нібито " схуднути" на декілька сантиметрів.

На жаль, все, що ми втратили, в цьому випадку повернеться вже через декілька годин або днів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ