Підтримати нас

30 друзів “Ілюзіону”. Фото. Відео

Автор статті
14 серпня 2020 08:35
919
Поширити:

Саме стільки людей прийшло на акцію з підтримки легендарного кінотеатру “Ілюзіон”, яка відбулася вчора, 13 серпня, під його стінами.

Багато років поспіль там влаштовували культурні заходи — кіноперегляди, рок-концерти, читки п’єс, художні студії, уроки танго. З 2018 року будівля не використовується за призначенням, — на дверях замок. Кінотеатр руйнується.

Організатори акції Леонід Єжуров та Костянтин Капошилін розповідають: Херсонська обласна рада передала “Ілюзіон” в оренду компанії ТОВ “СТРОЙ ГІПС”. Ця фірма займається продажем будівельних матеріалів.

Леонід Єжуров. Фото Олександра Корнякова

Тепер чиновники разом з депутатами хочуть продати цю будівлю орендарю. Відтак, херсонці можуть назавжди втратити цей культурний осередок.

На мирну акцію прийшли художники, поети, правозахисники, депутати облради та представники різних громадських організацій. До акції долучалися й випадкові перехожі, які були не знайомі з активістами і не знали про хитке становище кінотеатру, але зацікавились проблемою.

Учасники акції читали вірші та малювали плакати на підтримку улюбленого культурного осередку. Під час заходу сутичок та провокацій не було.

А вранці 14 серпня колишні резиденти кінотеатру “Ілюзіон” пікетували під будівлею Херсонської обласної державної адміністрації. Учасники пікету побоюються, що депутати облради під час сесії проголосують за приватизацію кінотеатру. Адже це питання вже розглядала комісія з питань управління об’єктами комунальної власності.

Як далі розгортатимуться події навколо “Ілюзіону” - у наступних статтях “Вгору”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ