Підтримати нас

20 європейських країн готові відкликати своїх дипломатів з РФ

Автор статті
24 березня 2018 15:28
632
Поширити:

США та близько 20 європейських країн готуються вислати російських дипломатів після звинувачення керівництва РФ в отруєнні колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його доньки.

Про це повідомляє Укрінформ посилаючись на видання The Times.

За даними видання, комплексні заходи країн почнуться 26 березня після того, як із Росії відкличуть посла Європейського союзу.

Раніше телеканал CNN повідомив, що Рада національної безпеки США рекомендував президенту Дональду Трампу вислати з країни російських дипломатів після отруєння у Великій Британії колишнього працівника ГРУ Сергія Скрипаля.

Як повідомлялося, 5 березня в британському Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія. Постраждалі знаходяться у критичному стані.

Через тиждень після цього британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння швидше за все лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новачок", яка розроблена в РФ.

Росія звинувачення Лондона заперечує.

Уряд Великої Британії оголосив про депортацію 23 російських дипломатів і припинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ