Підтримати нас

17 500 жителів Тайваню були евакуйовані через тайфун

10 липня 2016 14:50
649
Поширити:

8 липня потужний тайфун Непартак пронісся південним сходом Тайваню, зриваючи вивіски з будівель і піднімаючи в повітря мотоцикли. В результаті катаклізму на території острова було скасовано понад 600 рейсів.

Тайфун Непартак, який пронісся по Тайваню в п'ятницю, отримав п'яту, найвищу категорію ризику. Вже в суботу він злегка вщух і попрямував в південно-східну провінцію Китаю Фуцзянь, проте повені та сильні вітри продовжилися на південних і центральних районах острова.

Уже відомо, що внаслідок катаклізму 172 тайванця були травмовані, троє людей загинуло. Торкнувся тайфун і транспортного сполучення острова: зупинився рух швидкісних поїздів, а також було скасовано 640 рейсів, 340 з яких - міжнародні.

За повідомленням аварійних служб Тайваню, більше 17 300 осіб в п'ятницю і суботу були евакуйовані з будинків, більше півмільйона тайванців залишилися без електрики.

Нагадаємо, в 2009 році тайфун Моракот на півдні Тайваню забрав життя більше 700 осіб і заподіяв збитки в розмірі трьох мільярдів доларів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ