Підтримати нас

10% полів на Херсонщині будуть непридатні для обробітку

28 липня 2024 16:51
484
Поширити:
снаряди, розмінування
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

На правобережжі Херсонщини 10% полів, навіть після повного їх розмінування, деякий час будуть непридатні для цільового використання.

Про це повідомив директор Департаменту сільського господарства Херсонської ОВА Дмитро Юнусов кореспондентам “IPC-ПІвдень”.

За його словами, російські снаряди та спалена техніка залишають після себе хімічне забруднення. Через це на цих землях неможливо буде вирощувати злаки або овочі. Такі поля потребують повної рекультивації та знезараження.

“Є випадки, коли фермери засівали ділянки й на тих місцях, де були вирви, сільськогосподарські культури не ростуть”, – зазначив Юнусов.
  • Прямі збитки, заподіяні сільському господарству Херсонщини через втрати ґрунтів внаслідок війни становлять понад 38 мільярдів гривень.
  • У коментарі “Вгору” професор Іван Мойсієнко розповів, що на якість ґрунтів Херсонщини вплинула війна. Кожен вибух – це хімічне забруднення. Тому, якщо вибухів дуже багато, то ці ґрунти вже не можна використовувати в сільському господарстві без очищення.
  • Зараз на правобережжі Херсонщини розміновано 57% полів – це понад 289 тисяч гектарів. Однак потенційно замінованими залишається приблизно 230 тисяч гектарів. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів