Підтримати нас

Жительку Голопристанського району притягнули до адміністративної відповідальності

Автор статті
27 лютого 2020 17:14
646
Поширити:

Ввечері на лінію «102» надійшло повідомлення з дитячого садочка, що розташований в одному з сіл Голопристанського району.

Вихователька розповіла, що за 5-річною дівчинкою ніхто не прийшов, її бабуся на дзвінки не відповідає.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

В садочок виїхав ювенальний поліцейський та працівники служби у справах дітей. Виявилося, що ця родина перебуває на обліку як така, що знаходиться у складних життєвих обставинах. Через кілька годин 46-річна бабуся дитини вийшла на зв’язок. На запитання, чому вона досі не прийшла за онукою, жінка сказала, що погано почувається і поїхала в Херсон. Також вона сказала, щоб поліцейські та соцпрацівники вирішували, куди на ніч подіти дівчинку. Ситуація у родині непроста. Рідна мати дитини поїхала на заробітки, а інших родичів, хто міг би тимчасово прихистити малечу, немає. Будинок сім’ї був зачинений.

Поліцейський та соцпрацівники відвезли дівчинку в лікарню, де її обстежили і переконалися, що з нею все добре.

Лише наступного дня бабуся з’явилася і пояснила, що на час відсутності доньки є опікуном онучки. Свою поведінку пояснила тим, що мала проблеми зі здоров’ям і тому забрала онуку, коли змогла. Нині дівчинка знаходиться з бабусею. З жінкою працівники поліції провели профілактичну бесіду і порадили краще дбати за дитиною. Бабуся буде притягнута до адміністративної відповідальності за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько, загалом з початку року до адміністративної відповідальності за неналежне виховання дітей притягнуто 237 батьків.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ