Підтримати нас

Як зробити процес навчання більш ефективним?

Vgoru
Автор статті
24 лютого 2021 09:04
2,003
Поширити:

Життя не складається виключно з відвідувань лекцій і виконання домашніх завдань. На жаль, у це буває важко повірити, коли ти - студент і намагаєшся встигнути виконати всі завдання вчасно. Не варто також забувати про трудомісткий процес підготовки до всіляких іспитів і тестувань. Як усе встигнути?

У тижні 168 годин, але часом навіть цієї кількості здається недостатньо для того, щоб не витрачати весь час на вивчення навчальних матеріалів. Щоб прискорити цей процес, не зайвим буде переглянути підхід до навчання. Як варіант скористайтесь сервісом https://www.customwritingservice.com/.

Багатозадачність - не перевага

Це здасться іронічним, але багатозадачність не підвищує продуктивність. Навпаки, виконання декількох справ одночасно може привести до неуважності і погіршення результативності. Краще зосередитися на чомусь одному. Не намагайтеся займатися, періодично відповідаючи на текстові повідомлення, дивлячись телевізор і перевіряючи стрічку в соціальних мережах. Ось кілька порад, як підвищити концентрацію:

  • вимкніть повідомлення на телефоні;
  • сховайте телефон або переведіть його в режим польоту;
  • вимкніть доступ в Інтернет на вашому комп'ютері;
  • наведіть порядок на робочому столі;
  • різні види джерел отримання інформації.

При вивченні певної теми важливо задіяти різні ділянки мозку. Чим більше областей активовано, тим більша ймовірність запам'ятовування і збереження інформації. Як же це зробити? Дуже просто. Ось, наприклад, кілька варіантів, як можна підвищити шанси швидко проаналізувати і запам'ятати інформацію:

  • прочитати конспект лекцій;
  • прочитати відповідні розділи в підручнику;
  • подивитись відео;
  • написати список найважливіших моментів для запам'ятовування;
  • розповісти кому-небудь те, про що ви дізналися;
  • вирішити декілька завдань за цією темою (якщо це актуально).

Звичайно, зробити все це за один раз неможливо. Проте, чим більше знань з різних форматів джерел акумулюється в мозку, тим чіткіше і швидше ви запам'ятаєте потрібну інформацію.

Комбінування предметів

Як не дивно, вивчення інформації з кількох предметів одночасно - більш ефективне, ніж фокусування на одному. Наприклад, якщо ви готуєтеся до іспитів з математики, історії, фізики та хімії, то краще кожен день читати потроху по кожному з цих предметів. Такий підхід допоможе швидше і краще запам'ятати потрібні дати і формули, ніж присвячувати математиці понеділок, історії - вівторок, фізиці - середу, а хімії - четвер. Це легко пояснити тим, що при запам'ятовуванні інформації з одного предмета дані легко переплутати. Усі історичні дати можуть перемішатися і, в підсумку, під час іспиту буде неможливо згадати жодну з них. Не впадайте у відчай, ви завжди можете розраховувати на Top Custom Writing.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ