Підтримати нас

Як на Херсонщині колаборанти влаштували святкування 9 травня

Vgoru
Автор статті
09 травня 2022 09:54
3,570
Поширити:

На Херсонщині сьогодні російські військові та їх посіпаки влаштували святкування 9 травня. У містах та селищах відбулися заходи: мітинги, покладання квітів, концерти, каша. Місцевих жителів на них було небагато.

Основну частину учасників складали самі військові РФ, колаборанти, яких призначили керівниками різних рівнів, та привезені з Криму особи. Все для того, аби відзняти картинку для російських ЗМІ, повідомляють очевидці, пише Суспільне.

У Херсоні військові РФ влаштували святкування 9 травня. У парку Слави зібрали людей з радянською символікою та російськими прапорами.

Окупаційна влада наполегливо запрошувала жителів міста на акцію "Безсмертний полк».

На мітинг, який влаштований для необхідної Росії картинки "підтримки" окупантів, прийшли колаборанти Володимир Сальдо, Кирило Стремоусов та Олексій Журавко.

Все що відбувається, знімали на відео для російських пропагандистських ЗМІ. Раніше повідомлялось, що для цього привезуть людей з Криму.

 

Безсмертний полк у Херсоні

 

Подібна акція відбувається і у Новій Каховці, де людей зібрали поблизу Вічного вогню у Парку Слави. Колону очолив Павло Філіпчук із купкою посіпак, призначених військовими РФ керувати Каховським районом.

 

Покладання квітів у Новій Каховці

 

У Каховці акція була більш масштабною. Ймовірно, у ній брали участь в основному привезені люди, бо 8 травня журналіст Олег Батурін повідомив, що військові РФ не полінувалися обійти будинки і попередили людей про те, щоб вони поводилися тихо.

"Руські окупанти так бояться людей, що забороняють їм відкривати вікна, балкони і виглядати у вікна в усіх домах по сусідству з вєчним огньом і місцем проведення завтрашнього побєдобєсного карнавалу", написав Батурін.

 

Мітинг у Каховці.

 

У Скадовську до Вічного вогню зранку приходили поодинокі люди із квітами без жодної символіки.

 

Покладання квітів у Скадовську

 

У Новотроїцькому відбувся мітинг. Взяти участь у ньому місцевих жителів запросила селищна рада. Захід проходив під українськими прапорами, щоправда під наглядом озброєних російських військових.

 

Мітинг у Новотроїцькому

 

Очевидні розповідають, що поряд помітили кілька машин з кримськими номерами.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ