Підтримати нас

В Україні з'явилася нова Сім'я

Vgoru
Автор статті
16 травня 2016 06:25
546
Поширити:
Днями стало відомо, що Лондонський міжнародний арбітраж поставив крапку у суперечці між компанією естонського інвестора Хіллара Тедера з одного боку і бізнесменом Андрієм Адамовским та нардепом Олександром Грановським з іншого.

Лондонський суд визнав, що Адамовський і Грановський, грубо кажучи «кинули» естонця Тедера, по-суті присвоївши його власність – торгово-розважальний центр SkyMall.

Проблема не в тому, що іноземний інвестор виявився жертвою місцевих аферистів. Таке могло статися навіть у Євросоюзі чи США.

Проблема в тому, що в будь-якій розвиненій країні після рішення Лондонського арбітражу було б розпочато процес повернення власності потерпілому, а прокуратура почала б розслідування афери. А у нас не почне.

Проблема в тому, що в Україні не приймаються як безумовні рішення лондонського суду. І навіть вигравши у непідкупному суді Лондона, Тедер повинен буде провести це рішення через продажні українські суди. Що йому навряд чи вдасться.

Тому що Олександр Грановський, якого Лондонський суд звинуватив у шахрайстві з власністю іноземного інвестора - це народний депутат від блоку Петра Порошенка і найближчий соратник нардепа Ігоря Кононенка. Який в свою чергу найближчий соратник і друг Петра Порошенка.

А ще Андрій Адамовський «діловий партнер» Олександра Грановського по афері з SkyMall за даними Panama Papers ще і співзасновник компанії Turitella Сorporation. Серед інших засновників якої - нинішній голова правління Укртранснафти Микола Гавриленко.

А призначав Миколу Гавриленко на посаду голови Укртранснафти за твердженням екс заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадія Корбана ніхто інший, як Ігор Кононенко.

Тобто існує прямий і доведений зв'язок між нинішнім директором найбільшої державної монополії і двома людьми, яких міжнародний суд по суті викрив в афері. А ще між ними та найближчим другом і соратником президента Петра Порошенка.

Про що власне це я.

Та про те, що часи, коли членів Сім'ї звали Арбузов, Клименко, Курченко і Захарченко пройшли.

Тепер їх звуть Адамовський, Грановський, Кононенко і Гавриленко.

З чим я вас всіх і вітаю.

Олег Гавриш Олег Гавриш

Заступник редактора НВ Бізнес, ведучий щотижневої ділової передачі Перша шпальта, Перший національний телеканал

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ