Підтримати нас

В "Охматдиті" рятують 6-річну Алісу з Херсона, яка втратила зір на одне око через ворожий обстріл

Vgoru
Автор статті
26 січня 2023 15:42
577
Поширити:

Дитина вже пережила 7 хірургічних втручань. Про це йдеться на сторінці “Охматдиту” у Facebook.

“В дитячу кімнату Аліси влучила ракета. Дівчинку з мамою Юлією засипало уламками. Дитина отримала чисельні поранення, зокрема обличчя та кінцівок, а в мами перелом ребер і лопатки. Батько зміг витягнути їх з-під завалів і передати швидкій”, – йдеться в повідомленні.

Алісу доставили в лікарню у тяжкому стані – у неї констатували політравму: проникаюче поранення лівого ока та орбіти, унаслідок якого вона втратила зір на одне око, поранення вуха так множинні ураження всього тіла. Декілька днів Алісу рятували в Херсоні, далі — перевели в НДСЛ «Охматдит». Разом із донькою лікуватися до Києва поїхала і її мама.

Лікарі Охматдиту змогли зберегти око дівчинки як орган, але повернути його функції було неможливо. Дитина не бачить на ліве око, але протезування органу вона зараз не потребує.

Лікування Аліси ще триває. Її стан уже стабільний, а для повного відновлення потрібен час, кажуть медики. Зараз дівчинка займається з психологом лікарні, до неї навідуються лікарняні клоуни, з дитиною працюють вихователі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ