Підтримати нас

В міськраді затвердили перелік інформаціїї щодо комунальних підприємств Херсона

Автор статті
22 січня 2020 10:00
788
Поширити:

Міський голова Володимир Миколєнко підписав розпорядження "Про оприлюднення інформації щодо діяльності комунальних підприємств територіальної громади м. Херсона".

Згідно нього,  департаменти (управління), що здійснюють координацію діяльності комунальних підприємств, мають забезпечувати контроль за оприлюдненням ними інформації про їх діяльність,  яка підлягає обов’язковому розміщенню на офіційному сайті  міської ради та її виконавчих органів, відповідно до затвердженого переліку.

Комунальні підприємства, у свою чергу, мають також надавати річну фінансову звітність разом з аудиторським висновком щодо неї, якщо аудит проводився відповідно до вимоги закону або за рішенням наглядової ради комунального підприємства (у разі її утворення) або суб’єкта управління об’єктами комунальної власності, що здійснює функції з управління підприємством, до відділу інформаційного та програмного забезпечення міської ради до 30 квітня року, що настає за звітним періодом.

Перелік інформації про діяльність підприємств комунальної форми власності територіальної громади міста Херсона, яка підлягає обов’язковому розміщенню на офіційному сайті Херсонської міської ради та її виконавчих органів

1. Цілі діяльності комунального унітарного підприємства.

2. Квартальна, річна фінансова звітність комунального підприємства за останні три роки, включаючи (за наявності) видатки на виконання некомерційних цілей державної політики та джерела їх фінансування.

3. Аудиторські висновки щодо річної фінансової звітності комунального підприємства за останні три роки, якщо аудит проводився відповідно до вимоги закону або за рішенням наглядової ради комунального підприємства (у разі її утворення) або суб’єкта управління об’єктами комунальної власності, що здійснює функції з управління підприємством.

4. Статут комунального підприємства у чинній редакції, а також у редакціях, що діяли раніше.

5. Біографічна довідка (включаючи професійну характеристику) керівника комунального підприємства (з урахуванням вимог законодавства про захист персональних даних).

6. Біографічні довідки (включаючи професійні характеристики) членів наглядової ради (у разі її утворення) комунального підприємства (з урахуванням вимог законодавства про захист персональних даних), принципи їх добору, їхнє членство у наглядових радах інших суб’єктів господарювання, а також визначення незалежних членів наглядової ради комунального підприємства.

7. Річні звіти керівника та наглядової ради (у разі її утворення) комунального підприємства.

8. Структура, принципи формування і розмір винагороди керівника та членів наглядової ради комунального підприємства, включаючи компенсаційні пакети і додаткові блага, які вони отримують (або на отримання яких мають право) під час виконання посадових обов’язків, а також у зв’язку зі звільненням.

9. Рішення суб’єкта управління об’єктами комунальної власності щодо комунального підприємства.

10. Опис істотних передбачуваних факторів ризику, що можуть вплинути на операції та результати діяльності комунального підприємства, та заходи щодо управління такими ризиками.

11. Відомості про договори, учасником яких є комунальне підприємство, інформація про які підлягає оприлюдненню відповідно до Закону України "Про відкритість використання публічних коштів".

12. Інформація про операції та зобов’язання комунального підприємства з державним та/або місцевим бюджетом, державними та/або місцевими установами, підприємствами та організаціями, включаючи договірні зобов’язання комунального підприємства (фінансові та нефінансові), що виникають у результаті державно-приватного партнерства.

Сайт Херсонської міської ради

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ