Підтримати нас

У Реєстр держзрадників уже потрапило п'ятеро представників з Херсонщини

Vgoru
Автор статті
12 квітня 2022 16:45
2,552
Поширити:

Три тижні тому Рух ЧЕСНО запустив Реєстр держZрадників. На сьогодні він вже налічує 100 представників влади, правоохоронців, журналістів та суддів.

Загалом у Реєстрі зібрані дані про колаборантів із 14 областей України. Серед основної кількості - 73 політики, 13 представників правоохоронних органів, 13 медійників та 1 суддя.  

П’ятеро з колаборантів - жителі Херсонщини. Серед них колишній мер Генічеська Олександр Пінаєв, колишній мер Херсона Володимир Сальдо, начальник управління СБУ в Херсонській області Сергій Криворучко, член херсонського псевдооргану влади Кирило Стремоусов, депутат Корабельної райради Херсона Сергій Черевко. 

Свої матеріали про колаборантів Руху ЧЕСНО вже передало Національне агентство з питань запобігання корупції. Інформацію про потенційних учасників переліку перевіряють за співпраці з правоохоронними органами та громадськими організаціями, серед яких, зокрема, Антикорупційний штаб.

“На жаль, ми розуміємо, що насправді таких людей значно більше. Збирати про них інформацію деколи буває дуже непросто, і особливо — коли йдеться про колаборантів із окупованих територій України, — говорить лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська. — Ми не хочемо навішувати ярлик “зрадника” на всіх, про кого пішла така чутка. Кожна особа з нашого списку ретельно перевіряється. Ми переконані, що  колаборанти обов’язково мають понести покарання, тому якість нашого Реєстру — ключова його ознака”. 

Рух ЧЕСНО продовжує шукати колаборантів і закликає усіх, хто має таку інформацію, ділитися нею.

Інформацію про зрадників та тих, хто допомагає окупантам просять надсилати на пошту info@chesno.org або заповнювати форму за посиланням: https://bit.ly/Zradnyky  

Відомості про особу, яка надсилає інформацію є конфіденційними та не підлягають оприлюдненню. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ