Підтримати нас

У колаборантів сальдо та аксьонова “розбірки” через викрадене зерно

Vgoru
Автор статті
15 лютого 2023 10:07
3,906
Поширити:

У Генічеську окупаційна “адміністрація” ввела “дозволи” для вивезення викраденого зерна з окупованої Херсонщини на територію Кримського півострова. Після цього спалахнув скандал між “херсонським угрупуванням” сальдо та “кримською бандою” аксьонова. 

Про це повідомляє Асоціація реінтеграції Криму.

Уже було затримано 100 фур із зерном, які окупанти намагалися вивезти до Криму. Це зерно сальдо просто забрав та передав фейковій організації “зерно Херсонщини”, яка реалізує продукцію, а гроші отримують колаборанти.    

“Так, сальдо заборонив вивезення цього зерна. До речі, до цього цим займався вже покійний херсонський колаборант олексій ковальов. Після його смерті всі схеми на собі зав’язав віталій булюк, який у принципі й заступник сальдо, але ще до повномасштабного вторгнення був його конкурентом. Саме він домовився за вивіз цього зерна “кримською бандою”. Але, сальдо вирішив потягнути “простирадло на себе”. Водночас аксьонов, намагаючись “приструнити” херсонських колаборантів, заборонив продаж зерна на території Криму без російського паспорта”, – розповів журналістам Медіаплатформи “Вгору” херсонський політолог Володимир Молчанов. 

Зараз “розбірки” продовжують набирати обертів. Так, анатолій цуркін – радник аксьонова – горланить, що “сталася критична ситуація на сухопутному коридорі” до Криму, очікування фур у чергах сягає до 7 днів. 

Водночас “генічеські втікачі” на чолі з сальдо максимально прагнуть "пов’язати" місцевих аграріїв зі своїми незаконними “банками” та “реєстрами”, тому намагаються нав’язати безготівковий розрахунок за зерно.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ