Підтримати нас

У Херсоні планують модернізувати контактну мережу на 3-х тролейбусних маршрутах

Автор статті
10 серпня 2019 14:07
963
Поширити:

Умови угоди, в рамках якої Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) має наміри надати Херсону кредитні кошти на закупівлю нових тролейбусів, планують затвердити уже у вересні 2019 року.

Про це повідомив перший заступник міського голови Ігор Козаков, під керівництвом якого сьогодні відбулася зустріч з представниками ЄБРР  і депутатами міськради.

Нагадаємо, проект по залученню кредитних коштів у розмірі 12,5 млн євро для покращення інфраструктури громадського транспорту шляхом закупівлі нових тролейбусів, супутнього ремонтного обладнання та модернізації тролейбусної контактної мережі реалізується у Херсоні з лютого 2019 року.

У рамках цих коштів планують придбати 50 тролейбусів та розширити і модернізувати контактну мережу.

За словами Ігоря Козакова, модернізація та розширення мережі стосується, у першу чергу, тролейбусних маршрутів №12, 11 та 4.

Банкір ЄБРР Ольга Кравець, зі свого боку, додала: "У процесі реалізації проекту Херсон отримає не лише новий транспорт. Є ряд переваг, у числі яких скорочення споживання електроенергії (нові тролейбуси споживатимуть на 30% менше електрики), скорочення витрат на технічне обслуговування, нові робочі місця тощо".

Перший заступник міського голови підкреслив, що, за умови придбання нових тролейбусів, щоденно на маршрути буде виходити 75 одиниць транспорту.

"Новий якісний рухомий склад - це один із наших пріоритетів. Дуже сподіваюся, що депутати міської ради проявлять розуміння, затвердивши у вересні кредитну угоду", - відзначив Ігор Козаков.

Додамо, що Херсон - 15 місто, де реалізується подібний проект.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ