Підтримати нас

У Херсоні затримали організатора “філії” фсб

Vgoru
Автор статті
07 грудня 2022 11:37
624
Поширити:

СБУ затримала в Херсоні колишнього правоохоронця, який допомагав ворогові створювати в місті "філію" фсб. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Під час окупації міста колишній місцевий міліціонер, який звільнився з органів ще у 2010 році, допомагав ворогові налагоджувати діяльність місцевого підрозділу російської спецслужби.

“У поле зору фсб він потрапив перед початком повномасштабного вторгнення. Тоді ворог запросив його допомогти в збиранні інформації про суспільно-політичну ситуацію в Херсоні. Спільник агресорів шукав "однодумців", яким пропонував вступити до лав "філії" фсб. Також він займався формуванням агентурного апарату російської спецслужби, який має здійснювати розвідувально-підривну діяльність на півдні України”, – йдеться в повідомленні. 

Новостворений окупаційний орган під назвою "державна служба безпеки" мав реалізовувати завдання москви щодо придушення руху спротиву та розповсюдження кремлівського режиму на території регіону. 

Після звільнення міста колаборант намагався "залягти на дно", щоб уникнути правосуддя. Але СБУ встановила місцеперебування зрадника та затримала його. Слідчі повідомили йому про підозру в скоєнні злочину, а суд обрав  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми повідомляли, що прокуратура оголосила підозру “головному псевдополіціянту” Чаплинки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ