Підтримати нас

Прокуратура оголосила підозру в колабораціонізмі “головному псевдополіціянту” Чаплинки

Vgoru
Автор статті
05 грудня 2022 13:37
1,344
Поширити:

Прокуратура заочно оголосила про підозру в колабораціонізмі жителю селища Чаплинка, який підтримав окупаційний режим та почав співпрацювати з військовими рф. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

“ У травні 2022 року він добровільно обійняв посаду так званого очільника окупаційного відділення поліції Чаплинського району. На псевдопосаді підозрюваний здійснював добір працівників, використовував територію та будівлю захопленої поліції для організації діяльності незаконно утвореного правоохоронного органу, а також для протиправного утримання громадян України”, – йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури фігуранту заочно повідомлено про підозру в колабораціонізмі (ч. 7 ст. 111-1 КК України). За вчинене йому загрожує позбавлення волі строком до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Водночас, журналістам Вгору стало відомо, що підозрюваний – колишній поліцейський ігор широкий. Йому 54 роки. Строкову службу широкий проходив на острові Майський. З 1961 по 1991 роки на острові дислокувалася бригада спецназу ВМФ срср.  У 2021 році він судився з Пенсійним фондом, вимагаючи збільшення пенсії.  Тоді суд встав на його бік, зобов’язавши виплатити пенсію з 2019 по 2021 роки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ