Підтримати нас

Стремоусову загрожує вже довічне ув’язнення

Vgoru
Автор статті
19 березня 2022 11:58
7,088
Поширити:

Як повідомляє Херсонська обласна прокуратура, херсонському колаборанту офіційно оголошено підозру у державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, - караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна).

Хто саме є фігурантом кримінальної справи, не повідомляється. Але йдеться, скоріш за все, саме про проросійського агітатора та провокатора Кирила Стремоусова. Адже підозру оголошено через події 16 березня 2022 року, коли Кирило Стремоусов та його поплічники засіли у приміщенні Херсонської облдержадміністрації, захопленої російськими військовими, та оголосили про створення «Комитета спасения «За мир и порядок».

Така ж доля, судячи з усього, чекає й на інших членів “комітету”, зокрема на колишнього мера Херсона та чинного депутата Херсонської тергромади Володимира Сальда, колишнього селищного голову Антонівки й також чинного депутата ХТГ Ігоря Семенчева, та завідувачку навчально-методичної лабораторії Херсонської академії неперервної освіти, очільницю міської громадської організації “Руська національна громада “Русичъ” Тетяну Кузьміч.

Нагадаємо, вперше про підозру у державній зраді прокуратура оголосила Кирилу Стремоусову 13 березня, після його численних виступів з пропагандою “руського миру”, публічним погрозам “інодумцям” та організації проросійського мітингу поблизу Вічного Вогню у парку Слави на день звільнення Херсона від фашистських загарбників.

Але тоді він фігурував у справі як “один у полі”, тобто підозра була за ч. 1 ст. 111 КК України (від дванадцяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої).

Тепер до кримінальної справи приєднаються і його поплічники, а термін ув’язнення може стати довічним.

Детальніше про те, хто такий Кирило Стремоусов, за посиланням.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua  

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ