Підтримати нас

Слухання з відсторонення голови Музиківської громади відклали

Автор статті
12 червня 2019 05:40
1,007
Поширити:

У середу, 12 червня, Апеляційний суд Херсонської області мав розглядати скаргу військової прокуратури на рішення суду першої інстанції, яким голову Музиківської об’єднаної територіальної громади Олександра Лейбзона залишили на посаді. Але засідання перенесли через хворобу звинуваченого та відпустку його адвоката.

Нагадаємо, військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону звинувачує голову Музиківської ОТГ в отриманні неправомірної вигоди у розмірі 100 тисяч гривень. «Потерпіла сторона» - херсонець Олександр Романов. Молодий чоловік вів перемовини с керівництвом громади від імені невідомого інвестора про будівництво в селі на території колишньої свиноферми сонячної електростанції. А для цього інвестору треба було отримати документ, що в Музиківці погодили на громадських слуханнях зміну цільового призначення ділянки: з сільськогосподарських земель на землі альтернативної енергетики.

Потрібний документ представник інвестора отримав 3 травня, потім послав через банкомати на рахунок громадської організації «Музичани» 100 тисяч гривень благодійного внеску на розвиток громади. А після цього, 10 травня, привіз чеки з банкоматів, вручив їх голові сільради  і одразу до кабінету  Олександра Лейбзона зайшли правоохоронці.

Справу ведуть слідчі Головного управління Нацполіції в Херсонській області та військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону.

Правоохоронці клопотали у суді про відсторонення Олександра Лейбзона від посади та про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти під заставу у розмірі 1 008 525 (один мільйон вісім тисяч п’ятсот двадцять п’ять) гривень.

Але суддя Херсонського міського суду Ярослав Мусулевський ухвалив лише запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з забороною залишати житло з 21-00 до 06-00 години.

Саме на це рішення військовий прокурор та слідчий подали скаргу. Її розглядатиме колегія Апеляційного суду області:  головуючий суддя Володимир Заіченко й судді Інна Литвиненко, Юрій Гемма.          

Засідання було призначено на  9 годин 12 червня. Але до суду надійшли два клопотання від сторони звинуваченого. Перше - з проханням перенести засідання у зв’язку з відпусткою та виїздом за кордон адвоката Олександра Лейбзона. Друге - також з проханням перенести засідання, але вже через хворобу голови громади, обструктивний бронхіт.

Сторона звинувачення, військовий прокурор Гриник Андрій Олегович, теж підтримав клопотання про призначення розгляду на іншу дату,  щоб не порушувалися права на захист голови Музиківської громади.

Тож засідання перенесено на 26 червня, на 11 годину.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ