Підтримати нас

Скло vs гідрогель: вибираємо захист для дисплея

Vgoru
Автор статті
09 березня 2023 16:00
2,549
Поширити:

Багато людей словосполучення «гідрогелеві захисні плівки для екрану» не каже зовсім нічого.

Для тих, хто знає, що це таке, інших аксесуарів для захисту дисплея просто не існує. У чому ж переваги даних протекторів ми сьогодні й поговоримо.

Що таке гідрогель

Гідрогель є цікавим полімерним матеріалом, який знайшов своє застосування в різних сферах нашого життя: сільському господарстві, хімічній, косметичній, харчовій промисловості і, звичайно ж, при створенні захисних плівок для мобільних телефонів.

Його особливість полягає в особливій молекулярній сітці. Завдяки їй сусідні молекули гідрогелю можуть притягувати одна одну, якщо не в контакті. Чи бачили, як дві або більше краплі води з'єднуються в одну? Тут ситуація схожа (див. «гідро– вода), ось тільки щільність субстанції вище. Це дає гідрогелевій масі унікальні здібності до самовідновлення.

Плюси гідрогелевих плівок

Виходячи з описаної вище інформації, слід зазначити висновок, що і гідрогелеві плівки мають властивості самовідновлення. Тобто вони здатні затягувати невеликі дефекти, подряпини та іншого роду пошкодження на своїй поверхні, наче рідкий метал.

Чи можна таким чином усунути глибоку подряпину з мембрани? Теоретично так, але для цього потрібно знизити щільність матеріалу. Зробити це можна попередньо добре нагрівати його, наприклад, феном. Додатково можна допомогти йому розгладитись пальцем.

Серед інших переваг гідрогелевих аксесуарів можна виділити:

  • відсутність відбитків пальців на екрані;

  • антивідблиски;

  • можливість наклейки на всю площу мобільного телефону, включаючи бічні грані;

  • відсутність спотворення зображення;

  • можливість наклейки на екран з дефектами – плівка їх сховає;

  • водовідштовхувальні властивості.

Крім того, екран у таких плівках захищений не лише від дрібних дефектів та глибоких подряпин, а й від ударів, бо гідрогель має видатні амортизаційні властивості. Він чудово редукує навіть сильні удари та здатний врятувати дисплей від серйозних пошкоджень.

Мінус у порівнянні із захисним склом

Якщо робити вибір між гідрогелевою плівкою та класичним захисним склом, то слід згадати і про мінуси перших, адже вони, хоч часом і суб'єктивні, але все ж таки є.

1. Захисні властивості.

Що б хто не казав, але захисне скло, як показує практика, все ж таки краще протистоїть сильним ударам і падінням з великої висоти в порівнянні з плівкою. 

2. Тактильність поверхні.

Поверхня гідрогелевої плівки менш слизька. Вона ковзає не так добре, як класичне скло. Це не настільки яскраво виражено, як багато хто міг подумати, але все ж таки різниця є і вона відчутна.

3. Антивідблиски.

Вони хоч і є, але все ж таки матове захисне скло буде в цьому відношенні краще.

Щодо вартості, то вона в середньому дорівнює для обох аксесуарів.

Висновок: скло або гідрогель

Захисне скло забезпечує дисплею вищий рівень захисту – це факт. Гідрогелева плівка – менший, проте краще підтримує зовнішній вигляд гаджета і довше виглядає новим, тоді як будь-яке захисне скло з часом дряпається. Тому, якщо ви часто кидаєте телефон, то краще замовте скло. Якщо ви користуєтеся гаджетом акуратно – подумайте над покупкою гідрогелевих аксесуарів.

Ось вам порада від нашого інтернет-магазину мобільних аксесуарів cma.ua: на екран наклейте скло, а на задню панель – гідрогелеву плівку. Так ваш телефон буде ще краще захищений від ударів і максимально довго збереже свій первозданний зовнішній вигляд.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ