Підтримати нас

СБУ встановила особу російського командира, який наказував катувати українців у Херсоні

Vgoru
Автор статті
24 вересня 2022 07:40
750
Поширити:

Служба безпеки встановила особу російського командира, який віддав наказ катувати місцевих мешканців у тимчасово окупованому Херсоні. 

Йдеться про заступника очільника управління росгвардії по ростовській області полковника поліції олександра науменка із позивним «альфа».

Про це повідомляють на телеграм каналі СБУ.

“За даними слідства СБУ, з березня науменко керує військовослужбовцями росгвардії та представниками незаконних збройних формувань рф у тимчасово окупованому Херсоні. За його наказами відбуваються незаконні затримання та тортури над місцевими мешканцями, проникнення до їхніх помешкань і заволодіння майном”, – йдеться в повідомленні.

Також він брав участь у розгоні мирних мітингів у Херсоні та віддавав накази використовувати світло-шумові гранати та сльозогінний газ проти українських громадян. За його вказівкою російські військові викрали двох українців і декілька тижнів жорстоко їх катували. Вони намагалися вибити з них інформацію про військових ЗСУ.



Наразі науменку оголошено підозру за статтею 438 “Порушення законів та звичаїв війни” КК України.

Раніше ми повідомляли, що Служба безпеки України завершила розслідування щодо так званого “голови” Каховки павла філіпчука. Його судитимуть за статтями “Державна зрада” та “Колабораційна діяльність” КК України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ