Підтримати нас

СБУ повідомила підозру в держзраді колишньому головному санітарному лікарю Херсонщини юрію ромаскевичу

Vgoru
Автор статті
17 березня 2023 09:37
1,852
Поширити:

Правоохоронці повідомили підозру в державній зраді колишньому генеральному директору державної установи “Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб” юрію ромаскевичу.

Відповідний документ опублікований на сайті генпрокурора України. 

За інформацією слідства, у липні 2022 року зрадник погодився обійняти посаду фейкової організації окупантів – “государственное бюджетное учреждение здравоохранения “Херсонський областной центр гигиены и эпидемиологии”. Також 30 липня минулого року він брав участь у пропагандистському заході “ми разом із росією”, який проходив в окупованому Херсоні. На ньому він підтримав анексію рф Криму. 

Перед звільненням обласного центру ромаскевич втік до Генічеська, де став членом “регіонального комітету компарії рф” та взяв участь у першому “з’їзді партії”. 

Наразі йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що раніше юрій ромаскевич працював на різних посадах у медичній сфері Херсонщини. Був головним терапевтом управління охорони здоров’я ХОДА, очолював обласний лікарсько-фізкультурний диспансер та комісію Асоціації фахівців зі спортивної медицини та лікувальної фізичної культури України. У січні 2021 року його призначили головним санітарним лікарем Херсонської області. Обіймав посаду генерального директора “Херсонського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України”, з якої його звільнили в березні 2023 року. 

Також він був членом різних політичних партій – “УПС-свіча”, “Аграрна партія України”, “Об’єднання “Самопоміч”. У 2015-2020 роках був депутатом Херсонської облради. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ