Підтримати нас

Російські військові розікрали Суспільне Херсон, а на його базі створюють пропагандистський канал

Vgoru
Автор статті
16 травня 2022 16:03
1,053
Поширити:

Російські військові захопили будівлю Суспільного мовника у Херсоні, як тільки зайшли у місто. Вивезли обладнання, "перевернули" кабінети та влаштували там штаб-квартиру. У дворі філії скупчення військової техніки, розповідають кореспонденти Суспільного.

Наразі в студії, з якої мовило Суспільне Херсон, немає жодної телекамери чи екрана, з кабінетів працівників військові РФ винесли абсолютно всі комп'ютери і будь-яку, варту уваги мародерів техніку. Все, що залишилось - застаріле і списане давно обладнання. Саме його використали російські пропагандисти, аби відзняти так зване “розслідування” про “капище української брехні і пропаганди”, як вони назвали філію Суспільного Херсон.

“Розруха та мародерство - влучні слова, щоб описати наслідки окупації філії, яка почалась 2 березня. На відео продемонстровано застарілу та списану техніку, яка знаходилась у підвальних приміщеннях, а також студію, яка використовувалась, як складське приміщення. А от вся нова техніка та обладнання чомусь на відео не попали, оскільки, скоріш за все , вивезені до Росії”, - написав на сторінці у Facebook менеджер філії Михайло Сваричевський.

У програмі “Media гвардії” крім звинувачень у мародерстві “розповіді” про життя у підвалах Суспільного територіальної оборони Херсона та ветеранів АТО, які працюють на філії. Показані і фото працівників Суспільного, зі справ, які зберігалися у військкоматі. Причому серед них є люди, які вже не працюють на філії, є і ті, хто вже помер.

“Не дивно бачити на відео військові посвідчення, адже будівля військкомату була захоплена з перших днів окупації. Ми з гордістю, шаною та повагою ставимось до військових. Їхня наявність у складі трудового колективу - звичайна справа, яка підкріплена взаємним волевиявленням сторін”, - каже Михайло Сваричевський.

Також додає, що аби територіальній обороні необхідно було приміщення, то жодних перешкод цьому б не було.

“Все так зване “розслідування” - суцільний фейк. Він особових справ десятків тисяч людей, які начебто знайшли “розслідувачі” на філії до “розграбування” працівниками філії обладнання. По-перше, чому не показали хоч одну справу? І по-друге, не один житель у Херсоні бачив, як військові РФ підігнали до філії з боку Перекопської вантажівки і виносили звідти обладнання”, - розповіли працівники Суспільного.

Основою розслідування стало звинувачення Суспільного Херсон у пропаганді всього українського та формування ненависті до росіян та їх прихильників. Як приклад так званий “журналіст” демонстрував книги, які начебто знайшли на філії “Україна - не Росія” Леоніда Кучми та збірки про діяльність ОУН, злочини російської влади іт ін.

“Дуже добре, що орк знає, де можна дістати подібного роду літературу на Херсонщині. Читайте уважно! Книги дуже гарно описують, що відбувалось з тими, хто намагався захопити Українську землю. Російська ідеологія - безаргументна, словесна діарея!”, - написав менеджер філії.

11 травня колаборанти заявили про те, що в області почне мовлення телерадіокомпанія "Таврія". РИА Новости повідомили, що так званий "заступник голови військово-цивільної адміністрації" Кирило Стремоусов звернувся до "очільника" Криму Сергія Аксьонова з проханням допомогти місцевій телерадіокомпанії зі співробітниками і технікою. Радник "керівника" і генеральний продюсер ТРК "Крим" Олег Крючков заявив, що вони "готові до набору журналістів у Херсоні". І уточнив, що допомогу в організації мовлення надасть його телерадіокомпанія.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ