Підтримати нас

Провину заперечують. Херсонський міський суд продовжує слухання у справі Стремоусова

Автор статті
09 вересня 2020 11:30
1,110
Поширити:

У Херсонському міському суді відбулося чергове засідання у справі про стрілянину і розпилення токсичного газу в прес-клубі газети "Новий день".

Подія трапилася 18 січня 2019 року, коли повинна була пройти прес-конференція: одеські перевізники хотіли розповісти журналістам з Херсона, хто займається поборами на автостанції "Юг'". Але захід так і не розпочався: до приміщення увірвалися троє чоловіків на чолі з відомим активістом Кирилом Стремоусовим і, за свідченням очевидців, відкрили стрілянину і застосували сльозогінний газ.

Фігурантів - Ярослава Захарова, Владислава Мовенка і Кирила Стремоусова - прокуратура звинувачує одразу за двома статтями - частина 4 статті 296 КК України "Хуліганство" і частина 1 статті 171 - "Перешкоджання в журналістській діяльності".

Перше звинувачення передбачає "по максимуму" потенційне позбавлення волі на строк від трьох до семи років, а друге - на термін до трьох років.

Однак усі троє в суді свою вину категорично заперечують. А Стремоусов, навпаки, заявив, що це він є потерпілим у справі.

Суд хотів заслухати наявних у справі потерпілих - чотирьох журналістів, які подали відповідні заяви, - але, оскільки всі вони були відсутні, засідання вирішили перенести на 2 листопада.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ