Підтримати нас

Під час нересту водна поліція Херсонщини виявила браконьєрський улов на сотні тисяч

Автор статті
07 квітня 2021 09:30
1,147
Поширити:

Майже кожен день на Херсонщині затримують рибних браконьєрів, які незаконно виловлюють водні ресурси на мільйони гривень.

На жаль, не всі правоохоронні органи виявляють пильність і принциповість у боротьбі з такими правопорушеннями. Наприклад, прикордонники і поліція, як правило, чітко стежать за порядком на воді, а ті, хто за прямими службовими обов'язками повинен цим займатися впритул (річ, зокрема, про рибоохоронний патруль області) нерідко надають про свою діяльність сумнівну інформацію.

Наприклад, рибінспектори регулярно повідомляють, що затримали того чи іншого рибалку з десятком карасів та кількома тараньками, описуючи це як неймовірне правопорушення. Очевидно, що подібні "новини" поширюються виключно задля створення видимості бурхливої діяльності. Між тим, як розповідають мешканці області, такого "розгулу" браконєрів у регіоні ще не було: усі водойми перекриті сітками, риба не може дістатися нерестовищ, а рибні базари Херонщини вщент переповнені нелегальним товаром. 

Тим часом днями водна поліція Херсонщини мала справу одразу з двома випадками “діяльності” браконьєрів, які орудували в акваторії Азовського моря.

Так, у першому випадку були помічені двоє громадян, які вантажили у причіп автомобіля рибальські ятери. При спілкуванні з поліцейськими обидва виявилися промисловими рибалками, але документів на вилов риби у них не було.

А улов виявився справді "промисловим": у правопорушників вилучені 19 креветочних ятерів, в яких було понад 200 тисяч креветок. Також вилучені 14 камбал, 9 пеленгасів, понад 300 бичків, 21 одиниця морської голки, яка занесена до Червоної книги України. Крім того, вилучено автомобіль з причепом, човен та підводні гумові костюми. Сума завданих збитків становить майже 300 тисяч гривень. 

Також у той же день, за словами начальника сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління поліції Максима Жаркова, під час подальшого патрулювання акваторії Азовського моря поліцейські виявили ще 34 креветочні ятері, в яких було майже 400 тисяч штук креветок, 40 камбал, 650 бичків та 45 морських голок. Біоресурси були випущені неушкодженими в природне середовище, чим попереджено завдання шкоди державі на суму понад півмільйона гривень. 

Треба особливо відзначити, що правопорушення у таких масштабах здійснюються у той час, коли на Херсонщині діє сувора нерестова заборона, яку уряд встановив з 1 квітня.

P.S. Для порівняння - які суми демонструє рибоохоронний патруль: https://khs.darg.gov.ua/_za_dobu_porushniki_nanesli_0_0_0_1290_1.html

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ