Підтримати нас

Осіб, які стоять на обліку у центрах зайнятості залучатимуть до суспільно-корисних робіт

Vgoru
Автор статті
21 березня 2022 13:10
1,087
Поширити:

Попри воєнний стан, українці й надалі отримуватимуть допомогу по безробіттю. 

Як повідомляє Міністерство економіки України, Кабмін ухвалив постанову, якою визначив порядок реєстрації безробітних, нарахування та виплату допомоги по безробіттю під час війни. Згідно з документом, скласти заяву про надання статусу безробітного, призначення допомоги або припинення реєстрації можна скориставшись порталом або мобільним додатком “Дія”, а також електронними сервісами Державної служби зайнятості.

“Війна призвела до закриття низки підприємств та зупинки роботи бізнесів. Це спровокувало хвилю безробіття, яка посилилася масовим переміщенням людей в західні регіони держави. Тому одне з пріоритетних завдань - забезпечення роботою усіх, хто хоче працювати. Для цього центри зайнятості в тилу переведенні в режим посиленої роботи, аби мати змогу опрацювати звернення людей та запропонувати їм прийнятні варіанти працевлаштування, яких потребує держава в час війни”, – зазначив заступник міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра. 

В регіонах, де центри зайнятості не мають можливості здійснювати фінансування, кошти будуть надходити безпосередньо на банківські рахунки заявників АТ “Ощадбанк”. Ще один варіант - переказ через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”.

Разом з тим, є обов'язкова умова щодо отримання державної допомоги. Зокрема безробітні зобов'язані брати участь у суспільно-корисних роботах, якщо того вимагатиме військове командування або органи місцевого самоврядування. У разі відмови від таких робіт реєстрація в центрі зайнятості буде припинена. 




Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ