Підтримати нас

Окупанти планують “евакуювати” лікарні лівобережжя Херсонщини

Vgoru
Автор статті
30 жовтня 2022 09:20
1,545
Поширити:

Російські загарбники збираються «евакуювати» лікарні з лівобережжя Херсонщини та почали закликати місцевих жителів «негайно покинути» свої міста і села. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

“29 жовтня в Каховській центральній міській лікарні імені родини Панкеєвих окупанти влаштували збори медичного персоналу, на яких оголосили «приказ в. о. міністра охорони здоров’я Херсонської області», державного зрадника вадима ільмієва. У цьому так званому «документі» йдеться про організацію евакуації закладу до Новотроїцької центральної лікарні Генічеського району”, – йдеться в повідомленні. 

За даними видання, росіяни планують перевезти медичне обладнання та всіх важких хворих до Новотроїцька. “Евакуацію” будуть проводити протягом 7-10 днів. Таким же способом окупанти “перевезуть” Новокаховську центральну міську лікарню, Каховський геріатричний пансіонат, а також лікарні Великої Лепетихи, Горностаївки, Верхнього Рогачика. Олешківську лікарню збираються “евакуювати” до Каланчака Скадовського району. 

Водночас загарбники почали готувати до депортації мешканців Каховської, Новокаховської, Олешківської, Голопристанської та Верхньорогачицької громад на лівобережжі Херсонщини. Місцеві жителі впевнені, що однією з головних причин цієї «евакуації» є намір заселяти російських військових у «звільнені» будинки.

Раніше ми повідомляли, що на лівобережній Херсонщині окупанти почали “евакуацію”, зокрема, у Новій Каховці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ