Підтримати нас

Нові зміни військового обліку жінок

Автор статті
27 січня 2022 15:00
1,604
Поширити:

Міністерство оборони України суттєво зменшило перелік спеціальностей та професій, за якими жінок беруть на військовий облік. Тепер замість 200 спеціальностей редакція нового наказу передбачає 14 спеціальностей та 6 професій - про це 21 січня повідомила пресслужба Міноборони України.

Згідно з новою редакцією документу, залишається 14 спеціальностей (замість 35 фахових напрямків, що об’єднував понад 200 спеціальностей) та 6 професій, із якими жінки мають ставати на облік. 

Кого саме будуть ставити на облік - ще не повідомляється, але відомо, що йдеться переважно про спеціальності та професії у сфері медицини, електроніки, зв’язку, метрології та картографії, фінансів, бухгалтерського обліку та аудиту тощо. 

Автор інфографіки Дарина Борзова

Нагадаємо, 17 грудня 2021 року набрав чинності наказ Міноборони від 11.10.2021 р. № 313, що затвердив перелік професій, представниці яких віком від 18 до 60 років мають бути поставлені на військовий облік. 

Сам факт постановки жінок на військовий облік викликав жваве обговорення. Ця інформація спричинила значний ажіотаж та невдоволення в суспільстві.

Петиція проти такого військового обліку жінок була оприлюднена на сайті Президента 23 грудня і зібрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів менш ніж за чотири доби.

Тому невдовзі уряд повідомив, що МОУ планує переглянути та скоротити перелік спеціальностей, за якими жінок поставлять на військовий облік. 

Наразі новий документ уже надіслали на погодження до МВС, СБУ та Служби зовнішньої розвідки України.

Матеріал підготовлено у межах Медіашколи “Вгору”, що проводять Благодійна організація “Фонд милосердя та здоров’я” в партнерстві з Медіаплатформою “Вгору” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ