Підтримати нас

«Ні капітуляції!» Херсон підтримав акцію протесту

Автор статті
03 жовтня 2019 06:57
812
Поширити:

На площі Свободи зібрались небайдужі, щоб  виразити своє незадоволення  політикою президента щодо підписання так званої «формули Штайнмаєра» в Мінську на передодні.

На акцію  почали збиратися близько шостої вечора. Активісти прийшли з плакатами: «Ні капітуляції!», «Ні, формулі Путіна!», «Ні, відводу військ!». Протестувальники закликали до засудження такого рішення керівництва держави. Згадували загиблих і полонених у цій війні.  

Пересічні учасники акції говорять про свою участь з певним скептицизмом : «У країні проходить реванш. Здаються її інтереси. Я не думаю, що ці акції змусять Зеленського прокинутися, але участь у заході для мене принципова. Я маю право і маю його використовувати. Я вважаю, що сидіти в цей момент вдома,  це більш бездіяльно, ніж перебувати зараз тут», - відзначив Віталій з Нової Каховки.

Учасники акції активно критикували рішення влади, зокрема Володимира Зеленського. Свій протест проти його дій висловили не тільки плакатами.

Серед вимог протестувальників було скликання позачергового засідання  Херсонської обласної ради та засудження імплементації формули Штайнмаєра в закон про особливий статус Донбасу, як це вже відбулося в Львівській та Тернопільській області.

Символізм Майдану на «йолці» не звершився. На мітинг принесли і шини.

Римма Бараненко, громадська активістка та одна з ініціаторів акції розповіла: «Мета - показати нашій владі, що  українці не підтримують формулу Штайнмаєра. Ми  вважаємо її капітуляцією. Вважаємо,  це здача України, її територій та її інтересів. Ми не віримо, що Росія виконає свої домовленості. Вважаємо, що це наступний крок до захоплення наших земель. А особливий статус Донбасу – це перетворення цього регіону на чергове Придністров’я. Це не в інтересах України – це в інтересах Кремля. І на жаль, наша влада їм потурає, тому ми хочемо засвідчити свою позицію».

Різні активісти прийшли на акцію висловити єдині ідеї.

Нагадуємо, що так звана «формула Штайнмаєра», передбачає надання особливого статусу ОРДЛО після проведення на цих територіях місцевих виборів під наглядом ОБСЄ та підтвердженням з боку цієї організації, що вибори відбулись прозоро. Наділі планується закріплення особливого статусу на цій території. Формула має бути імплементована в  новий закон про особливий статус Донбасу. Крім того на брифінгу президент Володимир Зеленський розповів, що досягнуто домовленості  що до розведення військ у Петрівському і Золотому.

Автор двох останніх фото Євген Ляшенко.

 

P.S. Цей матеріал підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ