Підтримати нас

На Херсонщині впроваджено відеофіксацію іспиту на право керування автівкою

Автор статті
19 січня 2020 05:58
691
Поширити:

 Іспити на право керування транспортним засобом є однією з найбільш популярних послуг у сервісних центрах МВС.

Наприклад, минулого року в територіальних сервісних центрах МВС Херсонщини прийнято 17919 теоретичних та 21428 практичних іспитів.
 
Відтепер процедура складання практичного іспиту на право керування стала більш прозорою: перебіг екзамену фіксується за допомогою технічних засобів контролю, встановлених у кожному екзаменаційному авто.
 
Навчальні автомобілі оснащуються реєстратором з двома камерами, які фіксують дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні. Усі сервісні центри МВС в Херсонській області забезпечені мобільними приладами відеофіксації, їх загальна кількість – 15.
 
Нововведення покликане зменшити корупційну складову, уникнути можливих суперечностей під час складання іспиту та виявити здійснене правопорушення. У разі суперечностей кандидат у водії має можливість оскаржити результати іспиту. Строк зберігання інформації з відеореєстратору становить 10 діб.
 
Наразі триває період тестового режиму, коли кандидат у водії ще має право відмовитися від фіксації процесу складання практичного іспиту.
 
Обов’язковою фіксація іспитів стане вже незабаром, а відмова кандидата у водії від відеофіксації іспиту буде підставою для його недопуску до складання практики. Також збільшиться строк зберігання відео.
 
З моменту запровадження відеофіксації, а саме з 24 грудня 2019 року, в сервісних центрах МВС в Херсонській області прийнято 1138 практичних іспитів, 15% з яких – із застосуванням технічних засобів контролю.
 
 
Регіональний сервісний центр МВС у Херсонській області
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ